Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Struja neće poskupeti u 2014.

rssBookmark and Share

05.01.2014. Beta

Planom poslovanja Elektroprivrede Srbije (EPS) u 2014. nije predviđeno poskupljenje struje za domaćinstva i deo privrede.

Struja neće poskupeti u 2014.

Vršilac dužnosti generalnog direktor tog javnog preduzeće Aleksandar Obradović je agenciji Beta kazao da će EPS održati svoje obećanje da dok traja zimska sezona neće upućivati zahtev za poskupljenje struje kupcima koji se snabdevaju po regulisanoj ceni.

Obradović je kazao da će procena da li će nakon toga tražiti povećanje cene biti doneta kada se tokom prvog kvartalu 2014. utvrdi koje investicione projekti će EPS realizovati.

"Prvo ide odluka o investicijama, a onda na osnovu toga procena da li treba da tražimo povećanje cene", kazao je direktor EPS-a.

On je rekao i da će cene na otvorenom tržištu visokog i srednjeg napona odrediti tržište i dodao da je cena električne energije u regionu smanjena i do 30 odsto, što se odrazilo i na tržište u Srbiji.

Struja u Srbiji poslednji put je poskupela 1. avgusta 2013, i to 10,9 odsto za domaćinstva i 12,8 odsto za privredu.

Nakon poskupljenja prosečna cena jednog kilovat-sata za domaćinstva, bez uračunatog poreza na dodatu vrednost (PDV) iznosi 6,148 dinara, a za industriju 5,854 dinara.

Elektroprivreda Srbije strujom snabdeva oko 3,5 miliona korisnika.


#   struja   EPS   poskupljenje   Južna Srbija region   Aleksandar Obradović   zimska sezona
@EPSsnabdevanje @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima