Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vlada ograničila cenu "narodnog" hleba na 54 dinara u narednih čest meseci

rssBookmark and Share

Niš 23.05.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Na poslednjoj sednici Vlade Republike Srbije, usvojene su ključne mere u cilju zaštite potrošača i podrške domaćim proizvođačima hleba. U skladu sa tim, doneta je uredba koja propisuje maksimalnu maloprodajnu cenu hleba od brašna "T-500" od 54 dinara, dok je proizvođačka cena ograničena na 46,31 dinara.

Foto: HLEB (Sava) KLAS  BPI
Foto: HLEB (Sava) KLAS BPI

Ova uredba predstavlja odgovor na aktuelne ekonomske izazove i nastojanje da se spreče eventualna poskupljenja osnovnih životnih namirnica. Osim toga, Vlada je preduzela korake kako bi dodatno podržala proizvođače, donoseći odluku o intervencionoj prodaji 64.000 tona pšeničnog brašna proizvođačima koji prave hleb od ovog tipa brašna.

Izmenjena je i uredba koja reguliše visinu cena osnovnih životnih namirnica, s ciljem zaštite tržišta i sprečavanja neregularnih promena cena. Ove mere posebno su usmerene na podršku siromašnijim socijalnim kategorijama.

Važno je napomenuti da ova uredba neće uticati na povećanje troškova lične potrošnje za građane, s obzirom na to da su cene proizvoda ograničene.


#   Niš   Vlada Republike Srbije   hleb   Žitopek   domaći hleb
@Vlada_SR @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima