Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vlasotince dobilo novu fabriku

rssBookmark and Share

Vlasotince 19.09.2010. Izvor: Južne vesti

Vlasotince dobilo novu fabriku

VLASOTINCE – Vlasotince je u tzv. industrijskoj zoni grada dobilo novu fabriku – Lemesprom, koja bi rebalo bi da pospeši razvoj posustalog stočarstva u ovom kraju.

Vlasnici fabrike Lemesprom, koja je otvorena pre nekoliko dana, Ivica Cvetković i Miroslav Jovanović, ističu da će u jednoj smeni biti obrađena tona mesa.

Ovde će narednih dana do posla doći tridesetak radnika, ali su ambicije da ih je mnogo više u pogonima moderne fabrike, koja je sagrađena za samo nekoliko meseci na zemljištu koje su dobili od lokalne samouprave po dvostruko nižoj ceni od tržišne.

Fabrika se, inače, prostire na oko 600 kvadratnih metara i raspolaže savremenom opremom za preradu mesa, ali očekuju da pristignu nove mašine iz inostranstva.

- Prvo ćemo početi da proizvodimo roštilj meso, a kasnije i ostale proizvode – kaže Cvetković.

Cilj vlasnika nove, moderne fabrike je da njihovi proizvodi, koje će plasirati širom Srbije, budu prepoznatljivi kao brend vlasotinačkog kraja i juga Srbije.

U industrijskoj zoni Vlasotinca nalazi se, inače, nekoliko novopodignutih fabrika čiji su vlasnici inostrane komapnije iz Slovenije i Italije, koji će naredne godine graditi nove pogone u kojima će do posla doći 110 radnika.

Komentara: 0


#   Vlasotince
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima