Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vranje: Jačanje privrednog ambijenta

rssBookmark and Share

Vranje 23.01.2015. Danas

Grad će i ove godine finansirati stručnu praksu: Za stotinu mladih u privatnom i javnom sektoru
Smanjuju se i plate činovnika u Vranju

Vranje: Jačanje privrednog ambijenta

Da bi se nastavila izgradnja fabrike italijanske kompanije Geoks, koja je najveća investicija u slobodnoj zoni u Vranju, potrebno je izgraditi električni vod. To je projekat koji finansira Ministarstvo energetike i rudarstva, sa 30 miliona dinara. Odmah po potpisivanju ugovora sa Elektroprivredom Srbije, počeće i izgradnja voda u industrijskoj zoni. U aprilu se očekuje da počne i proizvodnja u ovoj fabrici koja bi trebalo u punom kapacitetu da zapošljava oko 1.200 radnika. Očekuje se da bi posao u pogonu za proizvodnju nameštaja kompanije „Ditre italia“ moglo da dobije oko četiri stotine radnika.

- Zato je neophodno dalje komunalno uređenje Slobodne zone, i mi u optimalnim rokovima završavamo poslove koji su vezani i ubeđen sam da će Geoks početi da funkcioniše aprila meseca- ocenio je gradonačelnik Vranja Zoran Antić. Grad će i ove godine finansirati stručnu praksu za oko stotinu mladih koji će godinu dana raditi u privatnom i javnom sektoru. Građani očekuju više investicija, više radnih mesta.

Ima viška zaposlenih u javnom sektoru, koji opterećuju budžet grada, ali i nedostaju oni sa najboljim kvalifikacijama. Preispitaće se rad svih onih koji rade na najvišim funkcijama, ocenio je prvi čovek vranjske opštine najavljujući smanjenje plata u javnom sektoru, a u skladu sa Odlukama Vlade Srbije i aktuelnim stanjem u gradskom budžetu. On je pre cizirao da za plate na mesečnom nivou iz budžeta treba izdvojiti 85 miliona dinara, za šta iz meseca u mesec nema dovoljno para, te da je „optimalni višak zaposlenih u gradskoj upravi trideset procenata“ od blizu tri stotine upošljenika.

- Ili ćemo pružiti građanima kvalitet u teškim vremenima, to što oni plaćaju kao poreski obveznici, i iskazati stepen mogućnosti, znanja, umenja da upravljamo, ili zaista ne zaslužujemo da sedimo na mestima na kojima se nalazimo - naveo je Zoran Antić, gradonačelnik Vranja. On je rekao da će na posebnom „skeneru“ biti i rad u lokalnim javnim preduzećima gde je uočeno da postoje „čudni metodi raspodele zarada“.

Autor: V. Ristić

Komentara: 0


#   Vranje   Zoran Antić   plate   privreda   slobodna zona   Geoks   Ditre Italia   električni
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}