Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Posao u “Geoksu” za 1250 Vranjanaca

rssBookmark and Share

Vranje 14.05.2015. vranje.rs, Južna Srbija Info

Rukovodstvo Grada Vranja obišlo je radove na izgradnji fabričkog pogona „Geoksa“ u Slobodnoj zoni u Bunuševcu.

Obilazak radova, Foto: vranje.rs
Obilazak radova, Foto: vranje.rs

Gradonačelnik Zoran Antić je rekao da je lokalna samouprava uložila preko 70 miliona dinara u infrastrukturne aktivnosti u Slobodnoj zoni, pre svega za izgradnju saobraćajnica, kanalizacionog kolektora, vodovodne mreže i atmosferske kanalizacije i dvostrukog kablovskog naponskog voda. 

„Mi se nalazimo trenutno u finišu radova i u razgovoru sa našim partnerima u „Geoksu“ saznali smo da su već počeli sa unosom mašina u proizvodne hale. U skladu sa dogovorom, biće omogućen sa naše strane i rad Trening centra za obuku radnika, jer se očekuje da se samo u prvoj fazi u ovoj kompaniji uposli oko 1250 Vranjanaca“, rekao je Antić.

On je, takođe, istakao da će biti neophodna pomoć države od oko 200 miliona dinara za finansiranje radova na izgradnji zaobilaznice oko Bunuševca, koja će spojiti Slobodnu zonu sa Koridorom 10.

Inače, država je do sada uložila 89 miliona dinara za radove na nivelaciji terena u Bunuševcu.

Pored izdvajanja značajnih finansijskih sredstava, lokalna samouprava je prethodnih godinu dana radila i na sređivanju planske dokumentacije i uređenju urgentnih infrastrukturnih radova.

Komentara: 0


#   Vranje   zapošljavanje   Zoran Antić   Geoks   radovi   lokalna samouprava   obilazak
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}