Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ambasador Egipata Amr Alguvejli, moguća avio linija Niš - Egipat,

rssBookmark and Share

Niš 18.06.2021. Južna Srbija Info

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i Njegova ekselencija ambasador Arapske Republike Egipat Amr Alguvejlij dogovorili su se da privredna delegacija Egipata poseti Niš u drugoj polovini jula ove godine.

Ambasador Egipata Amr Alguvejli, moguća avio linija Niš - Egipat,

Biće to prilika da egipatske privrednike upoznamo sa uslovima investiranja, a  oni su zainteresovani čak i za uspostavljanje redovnih linija iz Niša do pojedinih egipatskih gradova, rekla je gradonačelnica Niša posle razgovora sa ambasadorom Egipta.

Ona je najavila mogućnost da u skorije vreme bude potpisano pismo o namerama o saradnji Niša i Šarm el Šeika.

Turizam je grana koja nas povezuje i Egipćani vole naše banje, a mi imamo šta da im ponudimo u toj oblasti, napomenula je Dragana Sotirovski.

Njegova ekselencija Arm Alguvejlij je rekao da odlične bilateralne odnose želimo da prenesemo na lokalne zajednice i saradnju Niša sa egipatskim gradovima kao što je to Šarm el Šeik, grad koji nije samo turističko mesto, već je centar multikulturalne saradnje  u kome se nalaze sedišta međunarodnih organizacija.

On je napomenuo da je Egipat poznat po uspešnom upravljanju svojim kulturno-istorijskim nasleđem i da bi svojim iskustvima mogao da pomogne u promociji jedinstvenog spomenika kakav je Medijana.

Gradonačelnici Niša uručen je „ključ života“, egipatski simbol života na kome je ona zahvalila i rekla da on predstavlja simbol prijateljstva i povezivanja dve zemlje, Grada Niša i egipatskih gradova.

Komentara: 1


#   Niš   Dragana Sotirovski   privreda   ambasador   avio saobraćaj   Egipat   Amr Alguvejlij
#GradonacelnicaN @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Dejan, 18.06.2021.:
    Svaki put kad dođe ambasador Egipta oni najave moguću avio liniju i naravno od toga nema ništa. Važno da se nešto priča


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima