Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bruka: Pet dana niko nije hteo da odveze prikupljenu pomoć za ugrožene u poplavama

rssBookmark and Share

Vranje 31.05.2014. RTS

Meštani Pavlovca kod Vranja prikupili su pomoć za ugrožene u poplavljenim područjima, ali ta pomoć već pet dana stoji u privatnoj garaži u selu.

Bruka: Pet dana niko nije hteo da odveze prikupljenu pomoć za ugrožene u poplavama

Gradski štab za vanredne situacije u kratkom roku pronašao je rešenje i obezbedio prevoz.

Meštani Pavlovca kod Vranja prikupili su tri tone pšenice, 100 kilograma kukuruza, 150 kilograma brašna i 19 i po hiljada dinara, želeći da pomognu poplavljenim seoskim domaćinstvima.

"Pogodilo nas je kako ne, možda sutra i nas čekaju poplave, tako da onoliko koliko smo imali prikupili smo i dali", kaže Blagoje Stojilković iz Pavlovca.

Žito, kukuruz i brašno su trenutno u džakovima u privatnoj garaži u selu.

"Neće niko da nas uputi kome da damo pomoć. Verujem da neko čeka i da mu je neophodna, a mi ne znamo kome da je uputimo", kaže Ljubiša Kostić iz Pavlovca.

"Kamion imamo iz sela međutim, neophodno je novac da prikupimo za putarine i za naftu", kaže Boban Mitić iz Pavlovca.

Crveni krst distribuira konzerviranu hranu i nema mogućnosti za skladištenje žitarica, odnosno nemaju odgovarajući magacinski prostor.

"Upravo smo sa Policijskom upravom u Vranju organizovali prevoz. Oni će dati kamion od tri i po tone, prihvatiti ovu robu i distribuirati u Paraćin", kaže Žikica Antanasijević, pomoćnik gradonačelnika Vranja.

Meštani koji prikupljaju žitarice i dalje mogu da se jave gradskom Štabu za vanredne situacije u Vranju. Oni će pomoć proslediti ugroženim opštinama.


#   Vranje   poplava       poplava 2014   Boban Mitić   štab za vanredne situacije   Žikica Antanasijević
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima