Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Da nas bude više - „Medijana za bebu više“

rssBookmark and Share

Niš 01.06.2022. Južna Srbija Info

Druženje sa Patrolnim šapama, životinjama iz džungle i morskih dubina, samo su neke od zanimljivih aktivnosti, kojim je Gradska opština Medijana, u okviru manifestacije "Medijana za bebu više", obeležila Međunarodni dan dece.

Da nas bude više - „Medijana za bebu više“

Pored nezaobilaznih radionica crtanja po licu, mehurića od sapunice, „morskih“ igara i avantura i izbora za naj i cool tatu u parku Sveti Sava, mališane je zabavljalo 16 likova njihovih omiljenih crtanih filmova, među kojima su beba ajkula, klovnovi i superheroji. 
Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić rekao je da opština ovakvim manifestacijama želi da da istakne značaj povećanja nataliteta i dodao, da se tradicionalnom manifestacijom „Medijana za bebu više" želi promovisati rađanje i roditeljstvo.
Gradska opština Medijana, za treće dete dodeljuje roditeljima novčanu nadoknadu u iznosu od 120.000 dinara na godišnjem nivou, a jednokratnu pomoć od 10.000 dobijaju roditelji prvorođenog deteta u svakoj nedelji, istakao je Kocić.                                              
On je podsetio da Komisija „Sveta Petka“  Gradske opštine Medijana iz svog fonda svake godine finansira veštačku oplodnju 20-ak bračnih parova, koji prirodnim putem ne mogu da dobiju potomstvo. Ove godine finansiraće 21 bračni par, što je najviše do sada.
Predsednik Kocić je podsetio da Gradska opština Medijana zahvaljujući fondu „Sveta Petka“ isplaćuje stipendije od nešto više od 11.000 dinara mesečno najuspešnijim studentima, dok talentovani učenici i studenti, koji postižu značajne rezultate u oblasti obrazovanja, kulture i sporta dobijaju jednokratnu pomoć od 25.000 dinara.
Kartice sa  popustom za mame i bebe, Škola roditeljstva, Kluba mama, predavanja na temu  podrške roditeljstvu, Fond „Hraniteljstvo po meri deteta“, novogodišnja druženja, rođendanska slavlja, uniforme za prvake, Zimski dani u Medijani, Uskršnje radosti, neke su od aktivnosti, koje Gradska opština Medijana, kao dobitnik nagrade Ponosna kolevka 2018. sprovodi u cilju promocije roditeljstva i pronatalitetne politike.

 

Komentara: 0


#   Niš   Medijana gradska opština   Medijana za bebu više
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima