Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Fondacija „Dragica Nikolić“ donirala Gimnaziji u Leskovcu 25 novih računara

rssBookmark and Share

Leskovac 13.09.2017. Južna Srbija Info

Zahvaljujući donaciji Fondacije „Dragica Nikolić“, Gimnazija u Leskovcu dobila je 25 novih kompjutera.

Fondacija „Dragica Nikolić“ donirala Gimnaziji u Leskovcu 25 novih računara

Vrednost donacije je milion dinara, a Dragica Nikolić, predsednica Upravnog odbora Fondacije, posetila je danas ovu leskovačku školu.

„Fondacija, osim što rekonstruiše porodilišta, i nakon što je odvojila 84 miliona dinara da sagradi  Centar za vantelesnu oplodnju pri Kliničkom centru u Kragujevcu,  počela je sa izdvajanjem sredstava za obnovu škola u Srbiji – rekla je Dragica Nikolić.

Prisutne je pozdravio i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

„Imajući na umu da najveća nada svake zemlje leži u kvalitetnom školovanju mladosti, godinama unazad opredeljujemo sredstva kako bi našim učenicima obezbedili bolje uslove za rad i boravak u učionicama - rekao je gradonačelnik Cvetanović koji se zahvalio na donaciji.

Da je ovo značajna donacija za leskovačku Gimnaziju, složila se i direktorka Dragana Cvetanović. Ona je istakla da je ovo prva značajno ulaganje u obnovu kompjuterske opreme posle 15 godina.

Dunja Gavrilović, učenica drugog razreda Gimnazije, zahvalila se u ime učenika na donaciji i podsetila na ulaganja lokalne samouprave u rekonstrukciju leskovačke Gimnazije. 

„Presrećna sam što se prepoznaje važnost informatičkog obrazovanja i osavremenjenja školskog kabineta, nema budućnosti bez ulaganja u nove tehnologije. Poslednjih godina smo i sami svedoci toga, da se umesto uobičajenog pozdrava „Zdravo“, sve češće pozdravljamo pitanjem „Koja je wi fi šifra“, a to objašnjava koliko je život bez interneta i informatičkog obrazovanja postao nezamisliv - rekla je ova učenica.

Komentara: 0


#   Leskovac   Dragica Nikolić   Goran Cvetanović   računari   Leskovačka gimnazija
@dragicanikolich @CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima