Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

General Stojanović: Iza ubistva nije albanski faktor

rssBookmark and Share

Niš 18.01.2018. Zorica Miladinović, Danas

General Momir Stojanović, bivši direktor Vojno bezbednosne agencije i nekadašnji predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti, ocenio je da iza ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića najverovatnije ne stoji albanski faktor.

Foto: Danas
Foto: Danas

Moja ocena je da iza toga ne stoji albanski faktor jer su oni mogli da ga ubiju kad su hteli, a to nisu učinili. Naravno, ne izuzimam ni tu mogućnost. Ipak, moje lično mišljenje je da je ovo ili politički motivisano ubistvo ili delo kriminalnih grupa na severu Kosova- rekao je Stojanović za portal Građanin.

Stojanović je političku motivisanost objasnio činjenicom da se ubistvo dogodilo u vreme kada su počinjali novi pregovori o Kosovu u Briselu, a Ivanović, koji je bio „izuzetno poštovan u srpskom narodu na Kosovu“, „nije hteo da se složi sa izdajom tog dela Srbije“. Prema načinu ubistva, pak,  moglo bi se zaključiti da bi iza njega mogle da stoje i kriminalne grupe, kazao je on, uz zaključak da je ubijen „častan čovek i veliki srpski patriota“.

Komentara: 0


#   Niš   Oliver Ivanović   Momir Stojanović
@Ivanovic_Oliver @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima