Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš nije ni među prvih pet gradova u Srbiji po brzini dobijanja građevinske dozvole

rssBookmark and Share

Bosilegrad 15.08.2017. Z.S Južna Srbija Info

Iako se niške vlasti hvale kako se ne teritoriji grada velikom brzinim dobija građevinska dozvola, prema zvaničnim podacima, Niš nije ni među prvih pet gradova u srbiji po efikasnosti.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Građevinska dozvola najbrže se dobija u opštinama Vladimirci i Knić, za samo jedan radni dan, u Ubu, Sjenici i Novoj Varoši za dva, dok su od gradova najbolji Čačak, Vranje, Kikinda, Sremska Mitrovica i Sombor, gde se na dozvolu čeka između dva i četiri dana, navodi se u poslednjem izveštaju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Posle više od godinu i po dana od uvođenja elektronske građevinske dozvole, gotovo sve lokalne samouprave u Srbiji izdaju građevinske dozvole i lokacijske uslove u kraćem roku od onog koji je predviđen Zakonom o planiranju i izgradnji, a to je 28 radnih dana.

Lokacijski uslovi najbrže se dobijaju u opštinama Gornji Milanovac, Svilajnac,  Ljig, Bosilegrad i Vrbas, za osam do 10 dana, a od gradova u Čačku, Zaječaru, Novom Pazaru, Vranju i Kruševcu, gde procedura traje između 10 i 13 dana.

Komentara: 1


#   Bosilegrad   Sremska Mitrovica   Direkcija za urbanizam i izgradnju   građevinska dozvola   statistika   Ministarstvo građevinarstva   10 dana
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Marko, 16.08.2017.:
    Ja sam podneo zahtev za izdavanje lokacijskih uslova u Staroj Pazovi. Probili su sve zakonom propisane rokove i tek nakon trećeg urgiranja putem telefona su u roku od pola sata rešili predmet i poslali ga u katastar. Još uvek čekam na rešenje. sve u svemu ni izbliza nije tako brzo kao što se hvale.


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima