Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

GO Medijana pomaže viščlanim porodicama i van svoje teritorije - podizanje nataliteta

rssBookmark and Share

Niš 21.02.2024. Južna Srbija Info

Predsednik Gradske opštine Medijana, Nebojša Kočić, srdačno je ugostio porodicu Ivezić iz Brusa, koja je nedavno dobila trojke nakon osam godina čekanja

GO Medijana pomaže viščlanim porodicama i van svoje teritorije - podizanje nataliteta

Uz radostan susret, porodici su uručena kolica za trojke, koja su prethodno koristila jedna niška porodica, a donirao ih je niški Žitopek.

Iako ne žive na teritoriji Niša, porodica Ivezić obratila se Gradskoj opštini Medijana za pomoć, koja im je rado izašla u susret. Predsednik Kočić istakao je da je podrška porodicama jedan od načina kojim centralna niška opština podstiče povećanje stope nataliteta, u skladu s državnom pronatalitetnom politikom.

Takođe, istaknuto je da je finansiranje vantelesne oplodnje bračnim parovima koji imaju problema s dobijanjem potomstva još jedna aktivnost koju sprovodi Gradska opština Medijana u cilju podizanja nataliteta. Ova opština takođe daje novčanu pomoć porodicama za svako dete, s posebnim iznosima za prvorotkinje, trećerotkinje, kao i dodatne naknade za četvrto i peto dete.

Milica Ivezić, majka trojki, izrazila je zahvalnost Gradskoj opštini Medijana na ustupljenim kolicima, koja su im bila od velike pomoći s obzirom na visoku cenu i tešku dostupnost na tržištu. Porodica je iznenađena i oduševljena pozivom, iako ne žive u samom gradu Nišu.

Porodica Ivezić je prošla dug put čekanja na potomstvo, a trojke su rođene u trećem pokušaju procesa vantelesne oplodnje. Kada mališani odrastu, porodica će vratiti kolica opštini kako bi bila prosleđena drugoj porodici koja ih bude trebala.

Gradska opština Medijana više puta je pozivala porodice iz Niša i s njenog područja da se jave ukoliko im takva kolica budu potrebna. Uz kolica, porodici Ivezić su uručeni i drugi prigodni pokloni. Naglašeno je da je pronatalitetna politika prioritet u radu ove opštine, koja je postala prepoznatljiva u celoj Srbiji i dobila nagradu "Ponosna kolevka" za izdvajanja u ovoj oblasti.

 

 


#   Niš   vantelesna oplodnja   Medijana gradska opština   Nebojša Kocić
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima