Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Igra, pesma, drugarstvo - „Radost Evrope“ u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 06.10.2022. Južna Srbija Info

Igra, pesma, drugarstvo, razumevanje drugog i drugačijeg, stvaralaštvo, sinonimi su za manifestaciju „Radost Evrope“ u okviru koje su u Nišu gostovala deca iz mnogih evropskih zemalja, rekla je zamenica gradonačelnice Dušica Davidović na prijemu za ovogodišnje učesnike najznačajnije dečje manifestacije osnovane 1969. godine.

Igra, pesma, drugarstvo - „Radost Evrope“ u Nišu

 Niš je prestonica igre u Srbiji i dečjeg stvaralaštva koje neguje tradicije svog naroda i dostojno reprezentuje svoju zemlju, navela je ona i zahvalila na poseti, kao i organizatoru te manifestacije Centru tradicionalne kulture i duhovnosti „Vuk Karadžić“ iz Niša. 

Čast je za naš grad što može da bude domaćin toj lepoti različitosti, kazala je Davidović.

Prijem, kome je prisustvovala gradska većnica Adriana Anastasov, otvorila su  spletom igara deca iz Haskova (Bugarska), a organizator je Gradu Nišu uručio Zlatnu plaketu za doprinos u oragnizaciji manifestacije.

Priznanja za doprinos u organizaciji manifestacije u Nišu uručena su bugarskom generalnom konzulu Dimitru Canevu, Gradskoj opštini Palilula i javno-komunalnim preduzećima i ustanovama iz Niša.

U Niškom kulturnom centru učesnici će na koncertu „Susret prijateljstva – Radost Evrope“ kroz pesmu i igru prikazati svoja kulturno-umetnička dostignuća.  

Komentara: 0


#   Niš   deca   Dušica Davidović   Radost Evrope
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima