Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kocić: Tužiću državu ako se otpušteni vrate

rssBookmark and Share

26.11.2011. Beta

Gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić najavio je danas da će tužiti državu ako podrži sudske odluke o vraćanju činovnika koji su otpušteni zbog racionalizacije broja zaposlenih u gradskim upravama.

Slobodan Kocić
Slobodan Kocić

Kocić je na okruglom stolu o odgovornosti lokalnih političara u organizacjii sajta "Istinomer", kazao da je racionalazija sprovedena po zakonu.

"Neću vratiti nikog na posao. Obratiću se državi, a na kraju i tužiti državu, da ih pitam koji zakon treba da poštujemo, Zakon o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u državnoj, odnosno, lolanoj samoupravi, ili odluke suda", kazao je Kocić, odgovarajući na pitanja predstavnika opozicionih stranaka.

Leskovac je bio prvi grad u Srbiji koji je sproveo racionalizaciju broja zaposlenih u gradskim upravama, a lokalane vlasti su od oko 1.100, otpustile uz otpremninu više od 200 službenika.

Na tribini se čulo da su u međuvremenu neki vraćeni na posao bez sudskih odluka, a da je jedan broj radnika dobio pravosnažna rešenja o vraćanju na radna mesta.

U kabinetu gradonačelnika Beti je rečeno da broj pravosnažnih presuda nije veći od 10, a gradonačelnik je na tribini priznao da je zbog pritisaka koalicionih partnera na posao vraćeno 12 činovnika i pomoćnih radnika.

"Vraćeni su oni gde se nije poštovao kriterijum da se samohrane majke ne otpuštaju s posla ili preko potrebni radnici, ali i jedan broj ljudi pod pritiskom manjih koalicionih stranka", priznao je gradonačelnik.

"One koje sud vraća, neće biti vraćeno na posao, ali pre toga ću od svoje države tražiti da mi kaže koji zakon da poštujem, jer sam svoju porodicu izložio linču prilikom sprovođenja racionalizacije", rekao je Kocić.

Lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) u Leskovcu i poslanik te koalicije Slaviša Zlatanović objasnio je da je racionalizacija morala biti sprovedena i kao primer naveo jedno gradsko preduzće.

"Leskovački "Vodovod" ima veći broj zaposlenih nego vodovod u Šangaju na primer. Kako je koja stranka dolazila na vlast zapošljavala je svoje ljude", objasnio je Zlatanović.

Komentara: 0


#   Slaviša Zlatanović   radna mesta
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima