Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ministar Antić: Problem sa strujom u Romskom naselju Crvena Zvezda biće rešen

rssBookmark and Share

17.10.2016.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović sastao se danas sa ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem i razgovarao o rešavanju gradskih problema za koje će pomoć resornog ministarstva biti neophodna.

Ministar Antić: Problem sa strujom u Romskom naselju Crvena Zvezda biće rešen

Dogovoreno je da se u narednih nekoliko dana susretnu ministar Antić, gradonačelnik Bulatović i direktora EPS-a Grčić, kako bi se rešio problem meštana u naselju Crvena zvezda kojima je zbog neplaćenih računa isključena električna energije. Cilj je da se pronađe rešenje i putem najpovoljnijeg  reprograma duga za struju, ovaj problem reši u najkraćem mogućem roku kako bi meštani Romskog naselja zimu dočekali u toplim i osvetljenim kućama, kao što je to bilo u prethodnom periodu.

Ministar Antić je poručio da će Ministarstvo rudarstva i energetike pružiti pomoć Gradu kako bi se opremile radne zone, posebno radna zona Lozni kalem i radna zona Zapad. Cilj je da se zemljište potpuno opremi i stavi u funkciju razvoja Grada. Na sastanku je bilo reči i o nizu projekata koje će Grad dostaviti ministarstvu, posebno kada je reč o projektu  iskorišćenja geotermalnih voda. Gradonačelnik je poručio da se ostvaruje politika Vlade Republike Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem, koja u prvi plan stavlja građane i rešavanje njihovih problema. Mi ćemo kao odgovorna lokalna samouprava učiniti sve da se u potpunosti stavimo u funkciju građana Niša jer je to naš primarni zadatak, poručio je gradonačelnik Niša. Ministar Antić je istakao da Vlada čini velike napore kako bi se Srbija razvijala. On je kazao da se svi krajevi Srbije moraju razvijati i da je to razlog zašto se Vlada nalazi 7 dana u Nišu jer čitav jug Srbije zaslužuje, budući da je najviše dao za Srbiju, da se odnos države prema jugu naše zemlje napokon promeni. Naš energetski sektor mora da da neophodnu energiju za privredni rast i razvoj i stim u vezi plan Elektroprivrede Srbije predvideće sve investicije koje će omogućiti da se u funkciju stave radne zoneu Nišu kako bi one bile spremne za dolazak investitora.

Zajedno sa Gradom Nišem ćemo uspešno realizovati energetsku politiku i rešiti višegodišnje probleme, poručio je ministar Antić. Ministar Antić i gradonačelnik Niša tokom današnje posete ministra Nišu, obišli su i toplanu „Jug“. Ministar je pozvao građane Niša da zajedno sa rukovodstvom grada i Gradske toplane povedu dijalog kako bi se problemi kojih je u prethodnom periodu bilo, prevazišli i građani ostali na sistemu daljinskog grejanja jer je to dugoročno najpovoljnije za građane.

Komentara: 0


#   Romi   Zoran Antić   Elektrodistribucija   investicije   Darko Bulatović   Crvena Zvezda naselje   lokalna samouprava   bez struje   Lozni kalem   privredni rast   jug Srbije   Crvena Zvezda   Ministarstvo rudarstva i energetike
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima