Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na prijemu povodom Nove godine predstavljeni dosadašnji rezultati grada Niša (FOTO)

rssBookmark and Share

Niš 26.12.2016. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i predsednik Skupštine grada Rade Rajković priredili su novogodišnji koktel i održali, u prisustvu velikog broja zvanica, konferenciju za novinare na kojoj su sumirali rezultate svog petomesečnog rada.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Novogodišnjem prijemu priaustvovale su ugedne zvanice iz društvenog, političkog i umetničkog života Niša, kao i predtsvnici crkvenih zajednica.

Foto: JUžna Srbija

„Nakon pet meseci rada ovog tima, moram da kažem da smo se trudili da svima izađemo u susret, da smo nastojali da rešavamo probleme jedan za drugim, dajući svoj profesionalni i lični maksimum i rukovodeći se interesima grada i svakog građanina ponaosob. Ja sam i na početku svog mandata rekao da ću učiniti zaista sve što je u mojoj moći da se ni jedan građanin Niša ne postidi onog što budem radio i da želim da zajedno sa svojim timom doprinesem da nam građani budu zadovoljniji i srećniji, da u okviru lokalne samouprave ostvaruju svoja prava kroz uprave koje će biti drugačije organizovane, da mi je cilj da svi zajedno učinimo prave stvari za Grad i građane kako bi naši sugrađani živeli bolje.

Posle pet meseci stvorili smo neke preduslove za to. Doneli smo novi Satut grada i usvojili budžet za 2017. najrealni moguću u ovom trenutku. Trudimo se da završimo i radove na sređivanju vitalnih gradskih saobraćajnica. Očekujemo i dolazak novih investitora.Niš ima kvalifikovanu radnu snagu i to je nešto što mora da bude naša prednost za dolazak investitora i otvaranje novih fabrika i radnih mesta. Očekuje nas i realizacija projekta o kome se priča unazad više decenija. Napokon će otpočeti izmeštanje pruge iz centra grada. Sredstva za eksproprijaciju, koja će se raditi u toku 2017. su izdvojena. Sređivanje nove pešačke zone je nešto što nas takođe očekuje u narednoj godini. Planiramo izmeštanje pijace u narednim godinama kako bismo Tvrđavu, koja je nesumnjivo naš ogromni turistički potencijal, turistima predstavili u punom svetlu i maksimalno iskoristili sve sadržaje koje ona može da pruži gradu i građanima. Naravno, ovo je samo jedan deo onoga što smo radili.  Građani su nas pomno pratili u poslu, s obzirom na to da smo se sretali gotovo svakodnevno, kako na terenu, tako i dok smo razgovarali u Gradskoj kući, trudeći se da saslušamo sve one koji nam se jave i da rešimo njihove probleme.

Foto: Južna Srbija

Mnogo toga tek predstoji. Građani su nam poverili važan zadatak, da brinemo o Gradu i stvorimo bolje uslove za život u njemu. Trudimo se i trudićemo se da opravdamo ukazano poverenje, da osluškujemo potrebe i želje naših komšija i da zajedno stvaramo Niš po meri onih koji u njemu žive.

Koristim priliku da se zahvalim građanima na strpljenju i razumevanju, saradnicima koji vredno prate moje i aktivnosti gradskih većnika, kako bi sve proteklo na najbolji način.

Kroz život sam uvek bio optimista pa tako gledam i na godine koje su pred nama. Čeka nas puno posla ali čvrsto verujem u naš zajednički uspeh. Grad se vodi čuvanjem njegove tradicije i kulturne baštine, znanjm, plemenitošću, sportskim uspesima, zajedništvom, ali i ljubavlju i hrabrošću za promene.

Uz želju da vam Nova godina donese mir, zdravlje i radost i da vam novogodišnji i božićni praznici budu ispunjeni veseljem, toplinom i nadom u bolje sutra, želim vam uspešnu i srećnu Novu godinu“, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Predsednik SG Rade Rajković saopštio je na početku svog obraćanja imena dobitnika najvišeg gradskog priznanja, nagrade 11.Januar. „Ovogodišnji laureati najvišeg priznanja našeg Grada su:

– Elektronski fakultet u Nišu;

– Narodna biblioteka „Stevan Sremac“ Niš,

– Prizrenska bogoslovija „Sv. Kirila i Metodija“ Niš

-Bojan Jovanović, naučni savetnik-antropolog;

-Aleksandar Grbović, upravnik Kazneno – popravnog zavoda u Nišu.

„Sa današnje tačke gledišta, smatram uspehom svih Nišlija što smo u 2016. godini dobili vlast koja služi građanima. Krenuli smo ambiciozno od samog početka, sa ciljem da budemo primer ostalim gradovima u Srbiji i regionu. Skupština Grada Niša odžala je, od konstitutivne sednice 29. juna ove godine, pa sve do danas, ukupno 8 sednica, od kojih je svaka imala sadržajan dnevni red i konstruktivn pristup radu. Sve vreme sam se, tokom vođenja Skupštine, rukovodio time da odbornici i ja, iznad svega poštujemo zakone i sve pravne akte, ali i da održavamo demokratski nivo diskusije.

Razlika u mišljenjima je odraz demokratije i nivoa političke kulture, tako da nisam dozvoljavao suzbijanje kritičkog mišljenja ili konstruktivnih stavova, bilo vlasti bilo opozicije, iako i sam pripadam vladajućoj koaliciji.

Želim da naglasim da je Skupština Grada imala neprekidnu i korektnu saradnju sa izvršnim delom vlasti, sa kojom smo koordinirali i usaglašavali aktivnosti, tako da je na dnevnom redu bilo sve ono što je Gradsko veće predložilo.

Kao vrednosne principe u radu smo postavili: transparentnost, posvećenost i zakonitost. Zato sam uveo praksu da redovno održavam konsultativne sastanake sa šefovima svih odborničkih grupa, što je sada postala ustaljena praksa i što već daje pozitivne rezultate.Na samom kraju, s obzirom na povod današnjeg okupljanja, svima Vama koji ste se danas odazvali našem pozivu i svim građanima Niša želim da čestitam predstojeće praznike, Novu godinu i Božić, sa uverenjem da će Grad Niš u 2017-oj biti bolje, lepše, bezbednije i srećnije mesto za život“, poručio je Rajković.

Foto: Južna Srbija

Komentara: 0


#   Niš   Nova godina   Gradsko veće   Južna Srbija region   Stevan Sremac   Darko Bulatović   Elektronski fakultet     gradska kuća   prijem   Skupština grada Niša   Rade Rajković   Aleksandar Grbović   Narodna biblioteka   Skupština grada   dnevni red   Bojan Jovanović   Bogoslovija
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima