Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Najveća niška opština podržala uključivanje najmlađih u razvijanju svesti za očuvanje životne okoline

rssBookmark and Share

Niš 15.03.2019. Južna Srbija Info

Gradska opština Medijana podržala je održavanje interaktivne radionice pod nazivom „Igraj za energiju“ a koja se bavi podizanjem svesti najmlađih u zaštiti životne sredine i oblasti energetske efikasnosti.

Najveća niška opština podržala uključivanje najmlađih u razvijanju svesti za očuvanje životne okoline

"Brojne su aktivnosti koje GO Medijana organizuje u cilju vaspitavanja novih generacija na putu odrastanja. Ova je tema nova za nas, ali i prilika da se uključimo u neke nove događaje koji će u budućnosti našoj deci donositi dobrobit u oblasti štednje energije i zdravijih uslova života", rekao je otvarajući radionicu, prvi čovek centralne niške opštine, Nebojša Kocić.

Gostujuća škola školi „Učitelj Tasa“ bila je „Ratko Vukićević“. Na Radionici je učestvovalo 36 učenika šestih razreda, šest timova po šest učenika, po tri tima iz obe škole.

Nosilac Kampanje neobičnog školskog časa, je Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ,  kao deo Projekta srpsko-nemačke razvojne saradnje „DKTIEnergetska efikasnost u javnim zgradama", a realizator je ekspertska organizacija Build Energy Team – BET iz Beograda.  

Cilj kampanje je da se deca u osnovnim školama nauče i podstaknu da vode računa o važnosti racionalne upotrebe energije i energetskoj efikasnosti kako u školi, tako i svojim domovima.

Kampanja će u predstojećem periodu biti realizovana kroz interaktivne radionice „Igraj za energiju“, kao kombinacija predavanja i mini-takmičenja u društvenoj igri koja je kreirana u okviru ovog GIZ projekta, a koja je namenjena deci od 12 do16 godina.

U toku marta i aprila meseca kampanja će biti realizovana u osnovnim školama u deset gradova Srbije: Kraljevo, Niš, Novi Sad, Kragujevac, Beograd GO Palilula, Priboj, Pančevo, Ćuprija, Apatin i Leskovac.

 

Komentara: 0


#   Niš   Beograd   ekologija   Medijana gradska opština   Novi Sad   Ratko Vukićević OŠ   GO Palilula   Učitelj Tasa OŠ   radionice   Zaštita životne sredine   GIZ Nemačka   Nebojša Kocić   Igraj za energiju
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima