Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš-Ekspres uveo novine u prigradskom saobraćaju na teritoriji aleksinačke Opštine

rssBookmark and Share

Aleksinac 08.06.2017. Tekst i foto: Tomislav Brzaković

Uvedene nove autobuske linije. Stajališta vidno istaknuta. Cene prevoza usklađenje sa platežnom moći građana.

Niš-Ekspres  uveo novine u prigradskom saobraćaju na teritoriji aleksinačke Opštine

U cilju poboljšanja usluga prevoza i komfora, na teritoriji opštine Aleksinac, uvedene su nove autobuske linije u prigradskom saobraćaju. O tome se pobrinuo „Niš - Ekspres“, koji se prevozom putnika u javnom i drumskom saobraćaju, bavi gotovo 65 godina i uživa veliki renome u zemlji i inostranstvu.

Nove autobuske linije, uvedene su na relaciji: Tešica - Aleksinac - Al. Rudnik, Trnjane - Aleksinac - Al. Rudnik, Prćilovica - Aleksinac - Al. Rudnik i Vakup - Aleksinac - Al. Rudnik.

Otvorena su i nova autobuska stajališta, kroz sva naselja gde prolaze autobusi. Na svakom stajalištu vidno je istaknut red vožnje, cenovnik pojedinačnih i mesečnih karata za zaposlene i učenike. Tu je neizbežna i mapa tri tarifne zone na koje je podeljena teritorija, aleksinačke Opštine.

U Prvoj zoni su: - Al. Rudnik, Prćilovica, Moravac, Al. Bujmir, Glofgovica, Vakup i Kraljevo. U Drugoj su: Bobovište, Donji Adrovac, Donje Suhotno, Lužane, Katun i Subotinac i u Trećoj su: - Ćićina, Trnjane, Gornji Adrovac, Gornje Suhotno, Tešica i Katun.

Cene prevoza pojedinačnih i mesečnih karata za zaposlene i učenike, su značajno snižene i prilagođene platežnoj moći građana. Tako npr. mesečna karta Prćilovica–Aleksinac, za zaposlene iznosi 1.500, a učenike 1.200 dinara. Lužane–Aleksinac cena je 3.000 odnosno 2.500, ili Tešica–Aleksinac je 3.500 odnosno 3.000 za đake. Cene pojedinačnih karata – Prćilovica, Moravac i Kraljevo su po 40, Lužane 80, Trnanje 100 i Tešica 120 dinara, kao najudaljenija. Takođe su i cene pojedinačnih i mesečnih karata snižene i na svim ostalim relacijama na teritoriji opštine Aleksinac.

Inače, autobusi koji su namenjeni prevozu putnika, na teritoriji Aleksinca, su poznate marke svetskih proizvođača: „Mercedesa“, “Mana“ i „Neoplana“. Međutim, za prevoz građana na novim autobuskim linijama, angažovani su klimatizovani autobusi manjeg kapaciteta WV i CITY, niskopodni sa širokim vratima, prilagođeni bezbednom ulasku i izlasku putnika. Za ove autobuse „Niš-Ekspres“ je uložio oko pola miliona evra.

Uvođenjem novih autobuskih linija, u lokalnoj samoupravi su više nego zadovoljni. A i žitelji aleksinačkog Pomoravlja su odahnuli. Njihove muke koje su ih godinama pritiskale, kada su trebali da obave neke poslove u Aleksincu su nestale. Doduše, mnogi su koristili prevoz na relaciji Niš–Tešica–Aleksinac–Vitkovac i obratno. Ali, mogli su samo do autobuske stanice van grada, a zatim pešice po kilometar dva do odredišta gde su krenuli.

Sada, kako nam neki u razgovoru rekoše, sve ide kao po loju jer nekima autobusi staju ispred kuće, kao naručeni. A jedan od njih je i vaš izveštač. Sa druge strane, kako su istakli, ovi autobusi do Al. Rudnika i obratno prolaze kroz centar grada, pa im je, takoreći, sve na dohvat ruke. Bilo da je u pitanju opština, katastar, poreska uprava, sud, javni beležnik ili lekarski pregledi u bolnici.

Na kraju, šta reći osim „kapu dole“ „Niš-Ekspresu“, za uvođenje novih autobuskih linija u opštini Aleksinac, u cilju što bezbednijeg prevoza putnika.

Aleksinačke vesti

Komentara: 0


#   Aleksinac   autobus   prevoz   Gornji Adrovac   Trnjane   Donji Adrovac   Poreska uprava   Niš ekspres   Donje Suhotno   Aleksinački Rudnik   Vakup   Prćilovica   Tešica   Subotinac   red vožnje   lekarski pregled
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima