Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Obeleženo 50 godina srpsko-norveškog društva

rssBookmark and Share

Niš 08.06.2019. Južna Srbija Info

U Oficirskom domu u Nišu obeleženo je 50 godina srpsko-norveškog društva. Svečanosti je prisustvovala u ime Grada Niša pomoćnica gradonačelnika Marina Kostić, koja je pozdravila prisutne, a hor muzičke škole “dr Vojislav Vučković” izveo je prigodan muzički program sa himnama Srbije i Norveške.

Obeleženo 50 godina srpsko-norveškog društva

Predsednik društva Zoran Petrović, inače odrastao u porodici interniraca, govorio je o velikom prijateljstvu dva naroda.

Cilj srpsko – norveškog društva je da širi prijateljstvo između dva naroda koje datira još od vremena drugog svetskog rata, kada je na hiljade Srba bilo u nacističkim logorima u Norveškoj gde su naišli na ogromno priateljstvo i podršku od strane norveškog naroda.

Takođe društvo se angažuje na prezentaciji srpske kulture, tradicije i istorije u Norveškoj, organizovanju kontakata srpskih i norveških porodica i uzajamnog prihvata, organizovanja studijskih boravaka učenika i studenata u oba smera, organizacija poslovnih kontakata srpskih i norveških privrednika i kontakata opština Norveške sa opštinama u Srbiji.

 

Komentara: 0


#   Niš   Norveška   Zoran Petrović   Zoran Petrov   Norveško-srpsko prijateljstvo
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima