Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Oproštaj od mitropolita Amfilohija, ispunjen plato ispred hrama u Podgorici

Bookmark and Share

01.11.2020. RTS, Južna Srbija Info

U Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici danas će biti sahranjen mitropolit Amfilohije, koji je u petak preminuo od posledica koronavirusa. Okupio se veliki broj građana, a prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Građani ispred Sabornog hrama odali poštu preminulom mitropolitu
Građani ispred Sabornog hrama odali poštu preminulom mitropolitu

U toku je opelo u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Beseda Irineja Bulovića: Tužan i radostan dan

Episkop bački Irinej Bulović rekao je u liturgijskoj besedi da je današnji dan tužan zbog rastanka sa mitropolitom Amfilohijom koji se celog života trudio za Hrista, slavu Božiju i svetu crkvu.

Ali je dodao da je dan i radostan, jer je rastanak uvek privremen, i da se svi nadaju da će se "jednog dana svi naći zajedno u zajednici sa svima svetima".

Episkop je rekao da se Amfilohije upokojio uoči praznika Svetog Petra Cetinjskog i da se njegovo telo danas predaje zemlji a duša njegova ispraća na put.

11:05

Vučić i Dodik stigli u hram

U Saborni hram u Podgorici stigli su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik. Prisutna je i delegacije Vlade Srbije koju predstavljaju mininstri Nebojša Stefanović i Nenad Popović. 

09:18

Patrijarh Irinej služi liturgiju

U toku je sveta arhijerejsku zaupokojena liturgija koju služi Njegova svetost patrijarh Irinej sa više arhijereja.

Komentara: 0


#   SPC   Patrijarh Irinej   Aleksandar Vučić   Podgorica   In memoriam   Nenad Popović   Milorad Dodik   Mitropolit Amfilohije   Mitropolija crnogorsko-primorska
@avucic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima