Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Opština Blace i Fondacija "Ana i Vlade Divac" finansiraju osam omladinskih projekata

rssBookmark and Share

Blace 23.09.2016.

U Kulturnom centru „Drainac“ danas je upriličeno svečano uručenje čekova dobitnicima sredstava u okviru konkursa koji je sproveo Divac omladinski fond Blace pod pokroviteljstvom Fondacije „Ana i Vlade Divac“ i Opštine Blace.

Opština Blace i Fondacija "Ana i Vlade Divac" finansiraju osam omladinskih projekata

Odobreno je finansiranje osam omladinskih projekata na teritoriji opštine Blace, koji za cilj imaju poboljšanje života mladih u oblastima kulture, sporta, zdravlja, bezbednosti, zapošljavanja, obrazovanja, aktivizma i volonterizma.
Čekove je uručio predsednik Opštine Blace Zoran Jozić i tom prilikom naglasio da Opština Blace već tri godine uspešno sarađuje sa Fondacijom Ana i Vlade Divac i zbog značaja ovog programa za mlade u Blacu saradnja će biti nastavljena i u narednom periodu.
Inače, Blace je jedna od devet opština članica mreže lokalnih omladinskih fondova. Svakim Divac omladinskim fondom upravlja odbor sačinjen od deset mladih ljudi uzrasta od 15 do 30 godina koji se biraju na javnom konkursu i edukuju da vode program malih grantova. DOF samostalno upravlja fondom i odlučuje o inicijativama koje će podržati.
Fondacija Ana i Vlade Divac u svaki Divac omladinski fond ulaže sredstva u iznosu od 4.000 dolara za realizaciju omladinskih inicijativa u toj lokalnoj samoupravi, a opština obezbeđuju sredstva u istom iznosu za ove Fondove. 

Komentara: 0


#   Blace   mladi   Vlade Divac   finansiranje   predsednik opštine   Zoran Jozić   Fondacija Ana i Vlade Divac   opština Blace   Drainac KC  
@FondacijaDivac @


 


[ Dodaj komentar ]