Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Osnovna škola "Bubanjski heroji" u Nišu, među najboljima u Srbiji

rssBookmark and Share

Beograd 29.10.2016. Južna Srbija Info

U četvrtak, 27. oktobra 2016. godine na štandu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Hali 2B Beogradskog sajma, posetiocima Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava obratilo se deset osnovnih škola koje su ponele „titulu uspešnih“ na nivou cele Srbije.

Foto: wikimapia.org
Foto: wikimapia.org

Među najboljima našla se i niška OŠ „Bubanjski heroji“, OŠ „8. oktobar“ iz Vlasotinca, OŠ „Slobodan Sekulić“ iz Užica, OŠ „Bane Milenković“ iz Novog Sela (Vrnjačka Banja), OŠ „Milutin i Draginja Todorović“ iz Kragujevca, OŠ „Sonja Marinković“ iz Novog Sada, OŠ „Branko Radičević“ iz Pančeva, OŠ „Simeon Aranicki“ iz Stare Pazove, OŠ „Vasa Čarapić“ iz Belog Potoka i OŠ „Ćirilo i Metodije“ iz Beograda.

Kao rezultat projekta „3P – Prepoznaj, promoviši i proširi“, realizovanog u saradnji sa Unicefom, Institutom za psihologiju, Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva i Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, pomenute škole prepoznate su kao pozitivni primeri škola, koje su samostalno razvile dobre prakse i modele obrazovanja.

Predstavnici svake od škola, među kojima su bili učenici, nastavnici, stručni saradnici i direktori, prisutnima su kroz scenski nastup, pesmu i ples, prezentacije, slike, kratke filmove i štampani materijal, predstavile svoj model uspeha i planove za dalji razvoj i unapređivanje rada škole. Kao nastavak svojih aktivnosti, ove škole deliće svoja iskustva sa drugim školama kao deo projekta SHARE, koji za cilj ima unapređenje kvaliteta rada škola putem horizontalnog učenja. 

Pomoćnica ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković je uručila školama pohvale Ministarstva za uspešan rad i unapređivanje obrazovanja. Prisutnima su se obratili i Aleksandar Baucal, idejni tvorac 3P projekta i Gordana Čaprić, zamenica direktora Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja. 

Komentara: 0


#   Beograd   Vrnjačka Banja   obrazovanje   UNICEF   Ministarstvo prosvete   Sajam knjiga   Bubanjski heroji OŠ   Vesna Nedeljković
@unicefsrbija @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima