Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dan belog štapa: Bolji uslova za normalno funkcionisanje slepih i slabovidih u Leskovcu

rssBookmark and Share

Leskovac 14.10.2017. Južna Srbija Info

Povodom Svetskog dana belog štapa, koji je posvećen slepim i slabovidim osobama, u Svečanoj sali Grada Leskovca priređen je prijem za članove Okružne organizacije slepih i slabovidih lica.

Dan belog štapa: Bolji uslova za normalno funkcionisanje slepih i slabovidih u Leskovcu

Pomoćnica gradonačelnika za zdravstvo Mina Cvetanović istakla je da Grad Leskovac ulaže napore da izađe u susret potrebama osoba sa različitim vrstama invaliditeta i omogući im kvalitetniji i bolji život.

-   Proteklih godina urađeno je dosta toga po pitanju uklanjanja arhitektonskih barijera u gradu, od zvučnih  semafora do postavljanja staza za slepe na pešačkim površinama. Trudićemo se u narednom periodu da učinimo da Leskovac bude još pristupačniji osobama sa invaliditetom, ali je važno na ovaj dan i skrenuti pažnju šire javnosti da se slepi ne posmatraju kao osobe sa hendikepom, već kao ravnopravni članovi naše zajednice, kako bismo zajedno gradili jedno humanije i lepše mesto za život svih naših sugrađana, rekla je Mina Cvetanović.

U 2017. je za projektno finansiranje ovog udruženja izdvojeno 1.400.000 dinara.

- Od početka imate punu podršku gradonačelnika i Odeljenja za društvene delatnosti i tako će biti i nadalje, a trudićemo se da dodatno unapredimo saradnju u pojedinim segmentima, rekao je Bratislav Nešić iz Odeljenja za društvene delatnosti Grada Leskovca.

Na konstantnoj podršci lokalnoj samoupravi zahvalio se Milivoje Đokić, predsednik Okružne organizacije slepih i slabovidih.

Komentara: 0


#   Leskovac   zdravstvo   projektno finansiranje   Mina Cvetanović   Savez slepih i slabovidih
@


 


[ Dodaj komentar ]