Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počinje lečenje mladog džudiste Nurkića u Nemačkoj

rssBookmark and Share

Niš 07.06.2016. Južna Srbija Info

Igor Nurkić (18) danas nastavlja svoje lečenje u Nemačkoj! Prijem kod doktorke Nadežde Basare zakazan je za 10 sati, nakon čega će se znati šta dalje, pišu Narodne novine.

Počinje lečenje mladog džudiste Nurkića u Nemačkoj

-Krenuli smo, na aerodromu smo. Ujutro nas prima doktorka Basara. Igor je dobro, pun je energije i to je ono što nas održava. Dobro je podneo hemoterapiju u Knez Selu i spreman je za borbu koja ga čeka, javio nam se juče sa aerodroma Mirsad Nurkić, otac mladog Igora.

Prema Mirsadovim rečima, prvi deo lečenja njegovog sina finansiraće Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

-Procedura je u toku i očekujemo da novac legne na račun sutra ili prekosutra. Za dalje lečenje koristićemo novac iz donacija. Zahvalan sam svim dobrim ljudima koji su nam pomogli da prikupimo potrebna sredstva. Čeka nas teška borba, ali spremni smo, kazao je stariji Nurkić.

Hvala svima, mnogo ste nam pomogli!

Mirsad Nurkić zahvalan je svima koji su učestvovali u akciji. Kaže da je Niš pokazao svoju veličinu.

-Zahvalan sam doktoru Ivanu Petkoviću, koji je vodio Igora kroz prve hemoterapije. Zahvalan sam Kliničkom centru Niš, Draganu Atanasovu i Jovici Jovanoviću iz Džudo saveza, kao i predsedniku saveza Ivanu Todoroviću. Imam samo reči hvale za sve sportske organizacije koje su učestvovale u akciji, hvala Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, „Kinezisu“, Ministarstvu zdravlja. Zahvalan sam mom Nišu i Nišlijama, koji su pokazali da imaju dušu! Hvala svim građanima koji su nas obilazili i preneli nam pozitivnu energiju. Hvala svima. Naša borba nema alternativu i samo pobeda dolazi u obzir, kaže Mirsad Nurkić. 

Podsetimo, Igor Nurkić, član džudo kluba „Kinezis“ iz Niša, oboleo je od agresivnog oblika leukemije limfoma. Za njegovo lečenje na specijalizovanoj klinici za ove bolesti u Nemačkoj bilo je potrebno oko 170.000 evra. Njegova porodica nije mogla da obezbedi ova sredstava, ali zahvaljujući humanitarnoj akciji, koja je objedinila celu Srbiju, donatorima i Ministarstvu zdravlja, novac je prikupljen.

Sredstava ima, dobre volje ima, energije ima. A dobra volja i energija su najvažnije, nekad i presudne za izlečenje. Bori se i misli dobro, i dobro neće da izostane.

Izvor: Narodne novine

Komentara: 0


#   Niš   Ministarstvo zdravlja   Narodne novine   sportske organizacije   Igor Nurkić   Mirsad Nurkić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima