Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Povelja i pohvalnice najzaslužnijima

rssBookmark and Share

Prokuplje 22.07.2014. JužnaSrbija.Info

Povodom obeležavanja gradske slave Sveti Prokopije u istoimenoj crkvi u našem gradu, u prisustvu velikog broja vernika i predstavnika Opštine Prokuplje, služena je praznična liturgija.

Povelja i pohvalnice najzaslužnijima

Ovu svečanost je uveličao crkveni hor crkve Sveti Prokopije i Dečiji hor Prokuplja. Po završetku liturgije domaćin slave, član Opštinskog veća Opštine Prokuplje Dejan Lazić presekao je slavski kolač sa sveštenicima i slavu predao predsedniku Opštine Miroljubu Paunoviću.

Program obeležavanja ovog velikog praznika nastavljen je u Galeriji „Boža Ilić“ otvaranjem izložbe skulptura „Čuvari baštine“, prištinskog umetnika Miodraga Ivanovića. Izložbu je u prisustvu velikog broja gostiju i zvaničnika iz kulturnog, političkog i javnog života otvorio predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović.

Pozdravljam vas u ime Opštine Prokuplje i zahvaljujem se što ste svojim prisustvom uveličali ovaj deo proslave naše gradske slave, rekao je Paunović i svojim sugrađanima čestitao slavu i poželeo uspehe u danima koji dolaze.

Povelja Svetog Prokopija ove godine pripala je kompaniji LEONI, koja je za nekoliko godina u svojim proizvodnim halama zaposlila blizu 2.000 radnika i obezbedila egzistenciju za isto toliko porodica. Povelju je iz ruku predsednika Opštine primila direktorka proizvodnje ufabrici LEONI Aleksandra Pešić i zahvalila se na priznanju, rekavši da će ova fabrika i dalje raditi za dobrobit zajednice.

Za doprinos razvoju Opštine između dve slave dodeljene su i četiri pohvalnice, koje je takođe nagrađenima uručio predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović.

Jedna od njih pripala je Dejanu Joksimoviću, vlasniku firme „Boki fud“, kao jednom od najuspešnijih privrednika iz ovog regiona i osvajaču najznačajnijih međunarodnih priznanja za kvalitet svojih proizvoda, ali i za humanost, koju je nebrojeno puta pokazao pomažući u humanitarnim akcijama ugroženima.

Pohvalnica je pripala još jednom uspešnom i humanom privredniku Milovanu Stankoviću, vlasniku preduzeća „Metalurg, koji je kao predsednik Crkvene opštine Prokuplje organizovao niz humanitarnih akcija pomoći najsiromašnijim porodicama.

Pohvalnicu Svetog Prokopija dobili su i autori izložbe fotografija pod nazivom „Prokuplje za sećanje“, etnolog i viši kustos u Narodnom muzeju Toplice Zorica Cvetković i istoričar i muzejski savetnik u istom muzeju Petko Marjanović. Njihova izložba zasigurno predstavlja spomenik jednoj epohi, kojom su zauvek sačuvana dobra stara vremena.

Pohvalnicu ove godine dobila je i diplomirani inženjer visokogradnje Bojana Vukadinović, koja je svojim arhitektonskim rešenjima novih objekata doprinela lepšem izgledu našeg grada.

Dodelu PoveljSveti Prokopije i pohvalnica u Galeriji „Boža Ilić“ uveličao je crkveni horSveti Prokopije“ i prokupački glumac Radosav Krivokapić, kazujući odlomak iz žitija Svetog Prokopija.        

Komentara: 0


#   Prokuplje   proslava   Sveti Prokopije   povelja   predsednik opštine   Miroljub Paunović   Petko Marjanović   slavski kolač
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima