Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Priznanje za bivšeg đaka gimnazije Bora Stanković (video)

rssBookmark and Share

30.09.2015. NTV

Bivši učenik gimnazije “Bora Stanković“, a odnedavno brucoš Elektronskog fakulteta Ivan Damnjanović jedan je od nekoliko dobitnika plakete i 3D makete koje dodeljuje Ministarstvo prosvete i nauke đacima koji su se sa međunarodnih takmičenja vraćali sa najvišim nagradama.

Priznanje za bivšeg đaka gimnazije Bora Stanković (video)

Sam Damnjanović je tokom gimnazijskog školovanja briljirao na najznačajnijim takmičenjima iz matematike, ali se za studije elektronike opredelio jer nude bolju perspektivu.

Uprkos vremenima u kojima se u Srbiji, umesto znanja i obrazovanja daleko više isplate neke drugačije veštine, nije mali broj onih koji žele da se nadmeću u nauci. Jedan od njih je i Ivan Damnjanović koji se sa međuanrodnih takmičenja uglavnom vraća visoko plasiran, a najznačajnije su mu nagrade sa matematičkih olimpijada.

Njega i još nekoliko sličnih talenata simbolično je nagradilo Ministarstvo prosvete i nauke plaketom i 3D maketom. Svečanost povodom dodele priznanja ministarstva održana je u gimnaziji “Bora Stanković“, čiji je Ivan takmičar bio na naučnim nadmetanjima.

Iako briljantan matematičar, Ivan se ipak opredelio za studije Elektronike.

Za razliku od mnogih vršnjaka, Ivan svoju budućnost ne vidi van granica Srbije. Iako je, kako kaže, tamo verovatno perspektivnije, on bi da svoje znanje unovči ovde.

video...

Komentara: 0


#   Bora Stanković   Elektronski fakultet   priznanje   Ministarstvo prosvete   Gimnazija Bora Stanković   Ivan Damnjanović   Ministarstvo nauke
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima