Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Redovna obuka 63. padobranske brigade obuka u noćnim uslovima

rssBookmark and Share

Niš 08.06.2022. Južna Srbija Info

Pripadnici 63. padobranske brigade realizovali su sinoć segmente padobranske obuke u noćnim uslovima u rejonu vojnog aerodroma „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu.

Redovna obuka 63. padobranske brigade obuka u noćnim uslovima

Reč je o redovnoj obuci koja se sprovodi radi održavanja visokog nivoa osposobljenosti profesionalnog sastava jedinice za izvođenje specijalnih borbenih dejstava i operacija od posebnog značaja.
 
Vežbovnim aktivnostima na niškom vojnom aerodromu prisustvovao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i tom prilikom se uverio da su pripadnici 63. padobranske brigade na obuci maksimalno posvećeni, odgovorni i motivisani, što za rezultat ima uspešnu realizaciju svih namenskih zadataka, odličnu osposobljenost profesionalnog sastava i visoku borbenu gotovost jedinice.

Padobranci su u okviru obuke realizovali skokove iz aviona An-26, uz upotrebu savremenih desantnih padobrana koji omogućavaju manevrisanje radi izbegavanja prepreka i prizemljenja na željenu desantnu prostoriju, što je od presudnog značaja za brzo započinjanje borbenih dejstava u dubini neprijateljevog rasporeda nakon padobranskog desanta.

Realizacijom kompleksne obuke u svim vremenskim i zemljišnim uslovima, koja se u jedinici odvija tokom cele godine, obezbeđuje se da pripadnici ove elitne brigade Vojske Srbije u svakom trenutku budu spremni za efikasno angažovanje, samostalno ili u sadejstvu sa drugim snagama, na realizaciji širokog spektra zadataka koji se mogu postaviti pred jedinicu ove namene.

Komentara: 0


#   Niš   aerodrom   63. padobranska   Vojska Srbije   vojni aerodrom
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima