Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Skoplje Nišu - Niš Skoplju, unapređenje međuregionalne saradnje

rssBookmark and Share

Niš 14.04.2021. Južna Srbija Info

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i gradonačelnik Skoplja Petre Šilegov razgovarali su u ponedeljak u Skoplju o saradnji dva grada koji povezuje južni krak Koridora 10, saradnji dve privredne komore i dugogodišnjoj međuregionalnoj saradnji koju, prema ocenama dva gradonačelnika, treba pojačati.

Skoplje Nišu - Niš Skoplju, unapređenje međuregionalne saradnje

U prisustvu gradonačelnice Sotirovski, niška gradska opština Palilula i opština Aerodrom u Skoplju potpisale su Sporazum o saradnji. Predsednik gradske opštine Palilula Bratislav Vučković i gradonačelnik opštine Aerodrom Zlatko Marin istakli su važnost saradnje pred predpristupnim fondovima EU posebno u oblasti zaštite životne sredine, sporta i kulturnog stvaralaštva.

U razgovoru gradonačelnice Sotirovski i gradonačelnika Šilegova istaknuto je koliko građani Severne Makedonije imaju reči hvale za predsednika Srbije Aleksandra Vučića i koliko su zahvalni na pomoći naše zemlje u pandemiji.

Oni podržavaju, kako smo čuli, predlog predsednika Vlade Severne Makedonije Zorana Zaeva da naši građani u letnjoj sezoni ne plaćaju putarinu kroz tu zemlju.

Upoznali smo srpsku zajednicu u Skoplju i dogovorili se o njihovom povezivanju i saradnji sa makedonskom zajednicom u Nišu.

Srpski jezik se neguje, u nekim školama se i uči, ima onih Srba koji rade u državnim institucijama i lokalnoj vlasti.

Niš će u drugoj polovini godine poslati i prvi kontigent knjiga za našu dijasporu u Severnoj Makedoniji.

Gradonačelnica Niša i gradonačelnik Skoplja predložiće da uz učešće delegacije Sofije u drugoj polovini ove godine bude održan zajednički, trilateralni sastanak o međuregionalnoj i prekograničnoj saradnji.

Komentara: 0


#   Niš   Dragana Sotirovski   Bratislav Vučković   Palilula GO   Skoplje   Petre Šilegov   Zlatko Marin   Opština Aerodrom Skoplje
@GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima