Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sve veći broj ilegalnih emigranata ulazi u Srbiju

rssBookmark and Share

Pirot 11.01.2014. Tanjug

U drugoj polovini prošle godine značajno je uvećan broj pokušaja ilegalnog prelaska granice sa Bugarskom preko Stare planine. Načelnik Pogranične policije na delu granice ka Bugarskoj Nenad Vučić precizira da su patrole Pogranične policije u tom periodu duž granice sa Bugarskom sprečile 600 osoba da ilegalno pređu granicu u tom periodu i još 200 osoba na teritoriji opština Pirot i Dimitrovgrad Na granici sa Bugarskom

Sve veći broj ilegalnih emigranata ulazi u Srbiju

Prema Vučićevim rečima, više od 50 posto ilegalnih emigranata su sa područja Avganistana i Sirije, a ima ih i iz zemalja Magreba.

"Kreću se pojedinačno, ali i u grupama. Tako smo u navedenom periodu imali 12 većih grupa, od pet do 20 osoba. Organizatori prelaska su osobe iz kriminogenih sredina iz Srbije, ali i Bugarske. Mi to sprečavamo tako što imamo jako dobru saradnju sa meštanima koji žive u selima duž granice koji čim uoče ilegalne emigrante i čim uoče grupu ili pojedince oni nam javljaju bilo telefonom bilo našim patrolama na terenu", kazao je Vučić. On dodaje da se nakon ta lica procesuiraju i nakon okončanog postupka vraćaju bugarskim graničnim organima, napominjući da Pogranična policija ima odličnu saradnju i sa bugarskim kolegama sa kojima ima i zajedničke patrole.

Komentara: 0


#   Pirot   policija   Dimitrovgrad   imigranti   Nenad Vučić   granična policija
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}