Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Toplički voz jedan od najmodernijih u Srbiji, sa klimom i muzikom - polazi i stiže na vreme

rssBookmark and Share

Niš 29.09.2019. Južna Srbija Info

Da je voz udobno, bezbedno, ali i jeftino prevozno sredstvo, potvrđuju stanovnici Prokuplja, Kuršumlije i ostalih mesta u Topličkom okrugu koji ga veoma često koriste.

Toplički voz jedan od najmodernijih u Srbiji, sa klimom i muzikom - polazi i stiže na vreme

Motorni voz svakodnevno saobraća na relaciji Niš-Prokuplje– Merdare i njime se na posao i u školu vozi veliki broj  prokupačkih radnika i đaka, kao i svi oni koji ne žele da se odreknu ovog najudobnijeg prevoza, kazali su iz preduzeća „Srbija Voz“.

-Na ovoj relaciji, dnevno se preveze više stotina stanovnika topličkog kraja, a najfrekventniji su polasci u 8 i 48 i 13 i 56 iz Prokuplja za Niš, kazali su iz ovog preduzeća.

-Motorni voz koji služi za prevoz putnika u topličkom kraju, jedan je od najnovijih i najmodernijih koje poseduje Železnica Srbije, sa novim garniturama za sedenje, klima uređajem i muzičkim ozvučenjem, kažu na prokupačkoj Železničkoj stanici.

Takođe su podvukli da taj voz saobraća redovno, bez kašnjenja, i da putnici sasvim udobno i bezbedno stižu od Prokuplja do Niša.

Za bezbednost putnika u svakom vozu zadužena su po dva konduktera, dok je na Železničkoj stanici u Prokuplju angažovano 10 radnika: šef stanice, dva otpravnika vozova i skretničari.

Toplički voz ima dva polaska dnevno, prvi iz Niša za Merdare u 03:55, iz Merdara za Prokuplje u 8:05, i drugi  iz Prokuplja za Merdare u 10:45 i iz Merdara za Niš u 13:20 sati.

Komentara: 0


#   Niš   Prokuplje   Kuršumlija   Železnice Srbije   Merdare   voz   red vožnje
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima