Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tužbe zbog mobinga u niškom zatvoru

rssBookmark and Share

20.04.2014. Novosti

Valentina Krstić, koja je kao načelnik Službe za obuku i zapošljavanje u niškom zatvoru, dobila status uzbunjivača javnosti jer je iznela podatke o milionskim prevarama, petoro zaposlenih ove ustanove tužilo je za mobing

Tužbe zbog mobinga u niškom zatvoru

Pred Višim sudom u Nišu je održan glavni pretres po tužbi bivšeg šefa Odseka ugostiteljstva Milivoja Aleksića. Krstićeva tvrdi da su tužbe „osveta“ zbog savesnog rada, dok druga strana uporno tvrdi da je bila „zlostavljana“.

Događaji dosežu do pre tri godine kada je, kako tvrdi Valentina, htela da zavede red u Službi gde je postavljena za načelnika.

„Sa svima sam imala profesionalni odnos i samo sam radila u interesu ustanove. Ništa napamet nisam mogla da preduzmem, nego na osnovu zapisnika koje sam dobijala od komisija. Svoje saradnike sam nagrađivala, ali sam i inicirala pokretanje disciplinskih postupaka zbog povrede radnih dužnosti i obaveza. Bila sam i fizički napadnuta u kancelariji, ali postupak nikada nije okončan zbog nastupanja zastarelosti – kaže Valentina, koja je u sudu ponovila da u njenom ponašanju nema elemenata mobinga.

Tvrdi da će istrajati na tome da se procesuiraju sve zloupotrebe na koje je i ukazala i da je ova tužba samo jedan vid zastrašivanja.

Milivoje Aleksić, koji je pokrenuo radni spor na osnovu Zakona o sprečavanju zlostavljanja na radu, kaže da mu je prekipelo pre dve godine, kada je najpre tužio ustanovu i bivšeg upravnika. Osnovni sud je odbacio njegov tužbeni zahtev, ali je Aleksić dobio otkaz i sada vodi još jedan radni spor.

- Sve što bih uradio načelniku Valentini Krstić ne bi valjalo. Pred drugima se trudila da bude učtiva, ali se na sve moguće načine trudila da mi zagorča boravak na poslu – tvrdi Aleksić, koji potencira da on nije usamljen slučaj, već da su i druge kolege podnele tužbu.

Krstićeva tvrdi da Aleksić nije mogao ni da dobije posao u KPZ, jer je na Carini dobio otkaz pošto je krivično osuđen.

„Kada mu je istekla uslovna kazna zaposlio se 2007. u KPZ i to bez provere. Kao profesor opštenarodne odbrane dobio je mesto šefa motela. Sve su to detalji o kojima neću da ćutim – kaže Valentina, koja je i koordinator Lokalnog antikorupcijskog foruma (LAF).

Komentara: 0


#   zatvor   viši sud   tužba   mobing   Valentina Krstić   Osnovni sud
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima