Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Udruženje "Readne akcije Dalijski vis" nastavlja oslikavanje muralima sa motivima istorijskih ličnosti

rssBookmark and Share

Niš 13.11.2020. Južna Srbija Info

Započeta je izrada murala na kopleksu "ćele kula" Stevanu Sinđeliću i drugih motiva koji su povezani sa Čegarskom bitkom.

Udruženje "Readne akcije Dalijski vis" nastavlja oslikavanje muralima sa motivima istorijskih ličnosti

Pored toga, popravljene su klupice, lazurom sa voskom zaštićen most i letnjikovac, okrečena cela biletarnica, ofarbane svetiljke i žardinjere i zamenjen sadni materijal u njima i usađene sadnice drveća u parku ispred biletarnice.

Akcija je sprovedena pod pokroviteljstvom Grada Niša i gradonačelnice Dragane Sotirovski koja je obišla volontere našeg udruženja.

Takođe, direktor JKP "Mediana" gospodin Dragoslav Pavlović je ovog puta bio u manje formalnoj ulozi, bio je volonter udruženja i svojim vrednim radom umnogome doprineo današnjoj akciji.

"Zahvaljujemo se i svim našim vrednim, volonterima, našim drugarima i ljudima iz uprave Narodnog muzeja koji su takođe bili važan deo današnje akcije., 

Posebnu zahvalnost dugujemo Niškoj pivari koja je donirala osveženje za volontere.

Naše udruženje ostvaruje svoju misiju i polako postaje baš ono što i želimo da budemo - spona između institucija i naroda, čuvari kulture i lepog ponašanja, čuvari istorije i okruženja", poručuju.

Komentara: 0


#   Niš   Dragana Sotirovski   Stevan Sinđelić   Ćele kula   mural   Udruženje Delijski vis
#GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima