Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Verbić: Oko 1. decembra pomoć za prosvetare

rssBookmark and Share

02.11.2015. Tanjug, Foto: Tanjug, R.Prelić, arhiva

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić najavio je danas da bi oko 1. decembra prosvetari trebalo da dobiju pomoć.

Foto: Tanjug, R.Prelić, arhiva
Foto: Tanjug, R.Prelić, arhiva

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić najavio je danas da bi oko 1. decembra prosvetari trebalo da dobiju pomoć.

"Ta pomoć zavisi od tehničkog rešenja, odnosno kako Ministarstvo finansija to bude rešilo, ali u svakom slučaju, koje god da bude rešenje, premijer Aleksandar Vučić će morati da razgovara sa MMF-om o tome i nakon toga, mi ćemo znati i koja je visina te pomoći koja, kao što sam rekao, bi oko 1. decembra trebalo da bude isplaćena", rekao je Verbić novinarima.

Navodeći da je predstavnike sindikata, kao što je obećano, primio premijer, Verbić je naveo da je na tom sastanku bila i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički, ali da tada nisu razgovarali o nacrtu zakona o platama.

"To očigledno ostaje kao tema za jedan poseban sastanak, da se bavimo samo time", rekao je Verbić.

On smatra da postoji saglasnost da to mora da se uradi, sviđalo se nekome ili ne kako taj zakon izgleda.

"Moramo da uredimo sistem plata u javnom sektoru, i ako ovaj predlog nije dovoljno dobar, treba da napravimo neki drugi, ali ne smemo da odustanemo od toga, dakle mora da se zna ko koliku platu ima u javnom sektoru", zaključio je Verbić.

Komentara: 0


#   prosveta   plate   Aleksandar Vučić   Ministarstvo finansija     Srđan Verbić   finansije   prosvetari   Ministarstvo prosvete   MMF   Ministarstvo lokalne samouprave   Kori Udovički
@avucic @sverbic @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}