Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vranje: Profesorima dnevnice po 50 evra

rssBookmark and Share

Vranje 23.09.2015.

U Hemijsko-tehnološkoj školi u Vranju doneta je odluka da deca koja idu na matursku ekskurziju na Krf, pored cene od 18.800 dinara za pet dana, moraju da plate još i po 1.500 dinara za dnevnice profesora!

Vranje: Profesorima dnevnice po 50 evra

Po rečima pojedinih roditelja, odluka o dnevnicama za profesore deci je saopštena u utorak, aa kao poslednji rok za plaćanje pominjan je  petak.

- Da su bili malo mudriji, pa da ove dnevnice uračunaju u cenu ekskurzije, a ne da ovako očito i otvoreno deru roditelje na živo. Baška to što ne dobijamo ni fiskalni račun za novac koji dajemo za ekskurziju. Jeste da se plaća u ratama, ali ko zna ko sve od toga ima koristi -  kaže jedan od vidno revoltiranih roditelja.

Direktor Hemijsko-tehnološke škole Nenad Mišić kaže da je odluka o dnevnicama zakonita i da ju je doneo Savet roditelja.

- Po zakonu, profesori koji vode decu na ekskurziju imaju pravo na dnevnice. Ja sam predlagao  da se za dnevnice daje isto kao prošle godine, po 1.200 dinara.   Ali bilo je ii drugih predloga da se daje i po 30 evra za dnevnice, kao u nekim drugim školama. Novac koji će deca dati za dnevnice profesora biće podeljen između profesora koji vode decu. Ta ekskurzija se priprema još od treće godine, tako da su roditelji upoznati, i sve što je urađeno je po zakonu - tvrdi Mišić.

E sad, ako neki profesor povede sa  sobom 20 učenika, što je verovatni minimum za izvođenje ekskurzije, on će inkasirati 30.000 dinara, ili oko 250 evra po ekskurziji. To je dnevnica od 50 evra, koje nema nigde, ni po kojim zakonima ili moralnim običajima. Ali, o tome Savet roditelja očigledno nije vodio računa. O kakvom se ovde biznisu radi pokazuje i činjenica da učenici u HT školi pet dana plaćaju preko 20.000 dinara, za šta se van sezone u čitavoj Grčkoj može dobiti sedmodnevna al-inkluziv usluga.

Inače, maturska ekskurzija učenika Hemijsko – tehnološke škole trajaće pet dana. Po zakonu, naravno, komentariše OK radio.

Komentara: 0


#   Vranje   dnevnice   Hemijsko-tehnološka škola   rok za plaćanje   Krf   fiskalni račun   Nenad Mišić     OK Radio
@okradio_rs @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima