Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vranje: Ukradeni poklopci sa šahti, nadležni bez reakcije

rssBookmark and Share

Vranje 22.01.2016.

Na početku Nemanjine ulice kod Gornje pijace u Vranju, lopovi su ukrali poklopce sa šahta za atmosfersku kanalizaciju, a niko od nadležnih iz Direkcije i Vodovoda, već više od mesec dana, nije našao za shodno da makar stavi neki znak upozorenja i označi ovo mesto kao potencijalnu opasnost za pešake i automobile.

Otvoreni šaht bez upozorenja na opasnost. Foto: S.Tasić
Otvoreni šaht bez upozorenja na opasnost. Foto: S.Tasić

Aneta Aleksandrov, Vranjanka koja stanuje na stotinak metara od Gornje pijace, kaže da čim je primetila da je neko ukrao poklopac, prijavila je to Vodovodu.

- Odmah sam reagovala. U Vodovodu su rekli da će to da srede. Ali evo ulazimo već u drugi mesec, a šaht i dalje zjapi otvoren - kaže Aleksandrov.

Jedan od taksista koji svakodnevno tuda vozi, kaže da mu je nedavno upao točak od vozila na ovom mestu.

- Pao je sneg. Ništa se nije videlo. Nisam ni znao da tu ima otvor, upao mi je prednji točak. Niko da ne obeleži to, ili pak da postavi poklopac. Nikog nije briga. Tu svakodnevno prolaze deca idući u školu, bojim se da će neko da se povredi - kaže taksista.

Žika Mitrović, tehnički direktor u Vodovodu, kaže da su sve informacije koje se odnose na pomenuti šaht tačne, ali da je u Direkciji rečeno da se stane sa takvim intervencijama.

- Od strane Direkcije je rečeno da se stane sa bilo kojom intervencijom. To ide u njihovu prinadležnost. Oni su to stopirali zbog rešavanja krađi šahtova, i toga ko će da plaća takvu štetu - kaže Mitrović.

Goran Stojanović, zamenik direktora za tehničke poslove u Direkciji, kaže da će pomenuti šaht još u toku dana biti obezbeđen.

- Original rešetke za pomenuti šaht nemamo. Rešićemo to najbrže što možemo, kako bismo to mesto obezbedili i zaštitili - obećava Stojanović.

Kako god, pošto je sad jasno u čijoj su nadležnosti šahtovi, povećana opreznost na ulicama ipak nije na odmet, jer ko zna šta vreba pak na sledećoj raskrsnici.

OK radio

Komentara: 0


#   Vranje   krađa   Direkcija JP   Vodovod JKP     Goran Stojanović   šaht   OK Radio   Žika Mitrović
@okradio_rs @


 


[ Dodaj komentar ]