Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić: Za prvo dete 300.000 dinara, mladima između 10 i 20 hiljada bespovratno za stan

Bookmark and Share

24.11.2021. RTS, Južna Srbija Info

Predsednik je najavio nove demografske mere. "Nestajemo kao nacija, nas je sve manje, to je veoma složen problem", istakao je predsednik. "Od 1. januara za svako prvorođeno dete država će davati 300.000 umesto sadašnjih 100 hiljada dinara", rekao je Vučić. Kako je ukazao, računajući i davanja gradova i opština, svi u Srbiji će primati više od 4.000 evra za prvo dete.

Foto: RTS screenshot
Foto: RTS screenshot

"Ne mislim da će se time sve rešiti, ali će se ta mera kombinovati sa drugim merama", istakao je predsednik.

I pomoć za drugo dete biće znatno uvećana, jer je, kako je istakao, to dete neka vrsta prelomnice za ženu.

"To ćemo vas obavestiti u narednih 14 dana, ta mera biće drastično uvećana", najavio je predsednik i dodao da će se i pomoć za treće dete povećavati.

Olakšice će biti uvedene i za studente, dodao je predsednik. "Za studente donosimo meru da, ako devojka zatrudni i rodi dete, za nju ne važe ispitni rokovi, isto tako i muškarca, oca, koji je student", najavio je predsednik.

"Odrediće se da za obične fakultete, ako završe do 26. godine, bude kao da su završili u roku, a za medicinski do 28. godine. U narednih nekoliko nedelja završićemo to u Narodnoj skupštini", najavio je Vučić.

Najavio je i da će država davati bespovratnu pomoć između 10 i 20 hiljada evra mladim bračnim parovima za kupovinu stana i napomenuo da će svojina ići na majku.

"Time motivišemo mlade da izađu iz roditeljskog doma ranije. To će dodatno podstaći i stambenu izgradnju", ukazao je predsednik.  

Komentara: 0


#   demografija   Aleksandar Vučić   Vlada Republike Srbije   bračni par   novčana pomoć   prvo dete
@avucic @Vlada_SR @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima