Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kultura


<<<23456789>>>Ukupno: 1546  |  Prikazano: 41 - 50

Festival austrijskog filma u Nišu od 24. do 27. septembra

Južna Srbija Info 22.09.2022.
Festival austrijskog filma

Ovogodišnji Austrijski filmski festival gledaoca vodi od minimalizma i svojevrsnog vrhunskog koncepta o protoku vremena u filmu “3:30 PM” - percepcije iscrpljenih ljudskih života filmografije Ludviga Vusta (Ludwig Wüst), dragog gosta festivala, preko stilizovanog osvrta na turobne i čemerne dane smeštene tik posle raspada monarhije posle Velikog rata,

opširnije

Komentara: 0

Darko Bajić na festivalu LIFFE: Susret različitosti daje kvalitet svim kinematografijama na ovom prostoru

Južna Srbija Info 17.09.2022.
Različitost daje kvalitet svim kinematografijama

Trećeg dana 15. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije, 17. septembra u Leskovačkom kulturnom centru, na konferenciji za novinare govorili su Ognjen Sviličić, selektor glavnog takmičarskog programa 15. LIFFE-a, Darko Bajić, umetnički direktor festivala, Milica Tomović, rediteljka filma „Kelti“, i Dušan Zorić i Matija Gluščević, reditelji filma „Da li ste…

opširnije

Komentara: 0

U četvrtak svečano otoreno petnaesto izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije – LIFFE

Južna Srbija Info 16.09.2022.
Otvoren 15. LIFFE

Petnaesto izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije – LIFFE svečano je otvoreno večeras, 15. septembra u Narodnom pozorištu Leskovac.

opširnije

Komentara: 0

Otvorena 31. međunarodna Književna kolonija u Sićevu

Južna Srbija Info 14.09.2022.
Otvorena njiževna kolonija u Sićevu

U Sićevu je otvorena 31. međunarodna Književna kolonija koja se održava pod pokroviteljstvom Grada Niša i Ministarstva kulture i informisanja čiji je organizator Niški kulturni centar.

opširnije

Komentara: 0

LIFFE - Selekcija “Divlji film” na 15. Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije

Južna Srbija Info 13.09.2022.
Divlji film

U selekciji “Divlji film” na 15. Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije – LIFFE, koji se održava od 15. do 20. septembra na više lokacija u Leskovcu, biće prikazano pet internacionalnih ostvarenja.

opširnije

Komentara: 0

Trideset prva Književna kolonija „Sićevo“

Južna Srbija Info 09.09.2022.
Književna kolonija „Sićevo“

Književna kolonija „Sićevo“ je originalna, međunarodna kreativna manifestacija, jedina te vrste na Balkanu, u čije prostore se svake godine od njenog osnivanja 1991. privremeno „preseljavaju“ pisci, književni kritičari, prevodioci, izdavači i drugi učesnici književnog života iz Srbije i drugih zemalja sveta da u oblasti književnosti; ...stvaraju ili samo akumuliraju impresije i…

opširnije

Komentara: 0

Svetska premijera filma “Trag divljači” na 15. Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije – LIFFE

Južna Srbija Info 09.09.2022.
Trag divljači

Film “Trag divljači” srpskog reditelja Nenada Pavlovića, u kome uloge tumače Radivoje Bukvić, Predrag Miki Manojlović, Nada Šargin, Miloš Timotijević, Dragan Bjelogrlić i drugi, otvoriće 15. izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije – LIFFE, 15. septembra u 19 časova u Narodnom pozorištu Leskovac.

opširnije

Komentara: 0

Film o čuvenoj Svetiteljki pravoslavlja, izazvao veliko intresovanje u bioskopu Sinepleks: "Sveta Petka, Krst u pustinji“

Južna Srbija Info 07.09.2022.

Specijalna projekcija filma ,,Sveta Petka: Krst u pustinji“ biće održana u Sinepleks Niš bioskopu (Cineplexx) u petak, 9. septembra od 20 časova. Gostima bioskopa pokloniće se deo autorske i glumačke ekipe, nakon filma.

opširnije

Komentara: 0

Niš: Počeo festival drame i pozorišta „Teatar na raskršću“

Južna Srbija Info 06.09.2022.
Teatar na raskršću

Predstavom „Oslobođenje Skoplja“ u režiji Gorčina Stojanovića u niškom Narodnom pozorištu sinoć je otvoren Treći festival drame i pozorišta „Teatar na raskršću“.

opširnije

Komentara: 0

"Kuća dobrih tonova“ Srebrenica: Koncert prijateljstva u Nišu

Južna Srbija Info 05.09.2022.
Kuća dobrih tonova

Sve je počelo na „Muzičkom ljetnjem kampu“ u Srebrenici 2018. godine gdje je ostvarena saradnja i prijateljske veze sa vršnjacima i muzičkim radnicima iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske nakon čega je održan koncerta u koncertnoj dvorani „Vatroslava Lisinskog“ u Zagrebu, a saradnja nastavljena i danas.

opširnije

Komentara: 0

<<<23456789>>>Ukupno: 1546  |  Prikazano: 41 - 50


Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima