Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izložba Master studenata Odseka za primenjene umetnosti

rssBookmark and Share

16.06.2015.

Izložba Master studenata Odseka za primenjene umetnosti Fakulteta umetnosti pod nazivom "DIPLOMA 2015" svečano će biti otvorena u sredu 17. juna 2015. godine sa početkom u 19 sati u Paviljonu u Tvrđavi.

Izložba Master studenata Odseka za primenjene umetnosti

Studenti Master studija Odseka za primenjene umetnosti FU u Nišu: Bratislav Radenković, Vladimir Stojanović, Dušan Tatalović, Jefimija Kocić, Miljan Ristić, Marko Nikolić, Marijana Janković, Ninoslava Girić, Sara Pavić, Sanja Đorđević.

"Studenti Master studija grafičkog dizajna sebe razumeju kao dizajnere, iako je ponekad ono što rade veoma blisko umetnosti. Nekonvencionalnim pristupom, boje dizajn likovnim jezikom i u kombinaciji sa novim medijima, postižu originalnost koja je u funkciji same ideje ili projekta.

Ovi mladi autori uz talenat i intuiciju, poseduju osvešćenost, angažovanost i empatičnost. Nije dovoljno biti samo vrhunski profesionalac, ako nema emotivnog i ličnog značenja ili utiska. Zato dozvoljavaju grafičkom dizajnu postojanje višestrukosti, raznolikosti i kontradiktornosti unutar vlastite strukture, a sebi dopuštaju da bude sasvim lični, toliko lični da svoje zabeleške i razmišljanja izlažu u javnom prostoru kao multidisciplinarne radove.

Interaktivno pristupaju dizajnu uzbuđujući sva čula i eksperimentišući sa fotografijom, prostornom grafikom, ilustracijom, tipografijom, animacijom, konceptualnom postavkom i videom. Sebe vide kao aktiviste za koje je grafički dizajn sredstvo za postizanje dva cilja: dobar dizajn i društvena odgovornost. Hrabrost, kreativnost i inovativnost čine ove mlade autore spremnim za grafički dizajn savremenog doba."

mr Slavica Dragosavac, vanredni profesor


#   Fakultet umetnosti   izložba   Marko Nikolić   Slavica Dragosavac   Vladimir Stojanović   Bratislav Radenković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima