Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dve izložbe fakulteta umetnosti

rssBookmark and Share

04.06.2014. Fakultet umetnosti

U petak nas očekuju dve izložbe studenata Fakulteta umetnosti u Nišu

Dve izložbe fakulteta umetnosti

Godišnja izložba

Otvaranje godišnje izložbe radova studenata Odseka za likovne i Odseka za primenjene umetnosti održaće se u petak, 06. juna 2014. godine, u prostorijama Odseka za likovne umetnosti (Umetnička škola Niš, ulica Prvomajska broj 6) u 12 sati, i prostorijama Odseka za primenjene umetnosti (O.Š. Njegoš, ulica Pantelejska broj 60) u 13:30. Izložba će biti otvorena do 20. juna 2014. godine.

 

Izložba "Diploma 2014"

Izložba "DIPLOMA 2014" Master studenata odseka za likovne umetnosti Fakulteta umetnosti u Nišu svečano će biti otvorena u Paviljonu u Tvrđavi u petak 06. juna 2014. godine u 19 sati.

"DIPLOMA 2014", izložba generacije akademskih master studija Slikarstva, obuhvata radove osam autora koji su profesionalna iskustva stekli na Fakultetu umetnosti u Nišu. U klasi mr Đura Radonjića, red. profesora, školovanje su završili Nikola Milić i Sava Milić, iskustva u oblasti slikarstva u klasi mr Katarine Đorđević, red. prof. su stekli Katarina Novaković, Jasmina Obradović i Predrag Milosavljević, a pod mentorstvom mr Bratislava Bašića, vanr. profesora su stasale Jovana Savić, Dunja Ćirić i Jelena Krstić.

Uprkos različitosti likovnih poetika, ovi mladi umetnici se zadržavaju na tradicionalnom istraživanju slike kao medija. Pejzaž, figuracija i mrtva priroda se javljaju kao dominantne tematske odrednice u njihovom radu." mr Katarina Đorđević

 


#   Fakultet umetnosti   Jovana Savić   izložba   Jasmina Obradović   Katarina Novaković   Predrag Milosavljević   Umetnička škola   Bratislava   Lena Krstić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima