Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Filmski susreti: Glumci dobili ključeve grada Niša, Seki Sablić nagrada "Pavle Vuisić"

rssBookmark and Share

Niš 23.08.2015. Blic, Foto: K.Kamenov, Južna Srbija Info

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić je sinoć na letnjoj pozornici niške Tvrđave predao glumici Vesni Čipčić ključeve grada Niša, čime je zvanično otvoren jubilarni 50. Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma "Filmski susreti“.

Filmski susreti: Glumci dobili ključeve grada Niša, Seki Sablić nagrada "Pavle Vuisić"

- Kolege glumci, tvrđava je naša - uzviknula je Vesna Čipčić, prvakinja drame Narodnog pozorišta u Beogradu, koja će biti predsednica tročlanog žirija.

Gradonačelnik Zoran Perišić je rekao da Niš voli glumce, a da glumci vole Niš.

- Za 50 godina, koliko postoje Filmski susreti, prošlo je mnogo glumaca i filmova, ali najviše dobre niške publike. Hvala vam za ljubav koju ste spremni da pokažete za filmsku umetnost - rekao je Perišić.

Odmah nakon svečane ceremonije otvaranja, Jelisaveti Seki Sablić, jednoj od naših najpoznatijih glumica, uručena je nagrada „Pavle Vuisić“. Nagradu joj je uručio Vladan Živković, predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije. Ova nagrada dodeljuje se za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem filmu.

- Seka je sprecifičnom glumom, neponovljivim šarmom i sugestivnošću likova koje je tumačila na filmu i televiziji zasluženo ušla u red laureata nagrade koja nosi ime velikana srpske kinematografije Pavla Vuisića - rekao je Živković.

Publika je velikim aplauzom pozdravila izlazak na binu poznate glumice.

-Sa velikim poštovanjem pozdravljam nišku publiku. Čestitam ovaj veliki jubilej i sigurna sam da ste vi sve učinili da ovaj festival živi 50 godina i da bude značajan. Publika je učinila da ove nagrade budu značajne, kao ova koju ja večeras dobijam za životno delo, koja nosi ime našeg velikana i nezaboravnog Paje Vuisića. Hvala publici, hvala žiriju, a i meni pomalo hvala - rekla je Seka i dobila buran aplauz.

Jubilarni Filmski susreti, sa bogatim programom, trajaće do 28. avgusta na Tvrđavi.

Komentara: 0


#   Niš   glumci   Zoran Perišić     Filmski susreti   Niška tvrđava   Seka Sablić   Vesna Čipčić   Pavle Vuisić   Vladan Živković
@ProfdrPerisic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima