Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Grupna izložba slika i skulptura u vranjskoj Galeriji Narodnog muzeja

rssBookmark and Share

Vranje 04.08.2020. Južna Srbija Info

U utorak 4. avgusta u velikoj sali Galerije Narodnog muzeja u Vranju sa početkom u 19 časova biće otvorena grupna izložba slika i skulptura pod nazivom „Stanja”, u organizaciji Udruženja građana „Koncept“.

Grupna izložba slika i skulptura u vranjskoj Galeriji Narodnog muzeja

Posetioci će moći da pogledaju izložbu poštujući mere zaštite u vreme pandemije koronavirusa.

Naziv izložbe odgovara trenutku kada se umetnost našla u vanrednom stanju, pokazavši da je ona svevremenska kategorija koja reflektuje najviše sfere ljudskog duha, navode organizatori.

Na izložbi će biti zastupljena 33 dela, 10 skulptura i 24 umetničke slike u tehnici ulja na platnu, autora: Milana Hrnjazovića, Petra Mošića, Dragana Dejanovića, Ivana Milenkovića, Ane Marković, Marije Zdravković, Ivane Jerković, Željka Vitorovića, Marije Savić, Boža Terzića. Otvaranje izložbe omogućeno je uredbom Vlade Republike Srbije o radu institucija kulture širom Srbije da se u zatvorenom prostoru mogu naći najviše do 10 osoba poštujući mere zaštite, navode iz Galerije Narodnog muzeja. Izložba će biti otvorena do 25. avgusta. Zbog postojećeg epidemiološkog stanja, uvedena su dežurstva zaposlenih i radno vreme Galerije Narodnog muzeja organizovano je na sledeći način:

Ponedeljak – zatvoreno za posetioce
Utorak – petak 8 - 11č; 17 – 20č
Subota i nedelja 10 - 14č.

Komentara: 0


#   Vranje   izložba   Narodni muzej Vranje   slikarstvo   Galerija Vranje
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima