Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izložba fotografija Predraga Todorovića sa Nišvila

rssBookmark and Share

08.08.2014. Tanjug

Jubilarni 20.Nišvill Jaž festival biće najavljen danas otvaranjem putujuće izložbe fotografija mladog autora Predraga Todorovića pod nazivom "džez sa juga" u pop-ap prostoru Kulturnog centra Beograda.

Izložba fotografija Predraga Todorovića sa Nišvila

Pre otvaranja izložbe, u podne u istom prostoru organizator festivala na konferenciji za novinare najaviće program ovogodišnjeg Nišvila koji će biti održan od 14. do 17. avgusta u Nišu.

Predstavnicima medija obratiće se, kako je najavljeno, istaknuta džez pevačica Nada Pavlović, ovogodišnja dobitnica nagrade za životno delo, džez publicista Svetolik Jakovljević i direktor festivala Ivan Blagojević.

Nakon završetka pres konferencije biće otvorena izložba fotografija sa prošlogodišnjeg Nišvila mladog autora Todorovića, dvadeset i dve crno bele fotografije svetskih velikana džez muzike koji su nastupili.

Izložbu će otvoriti docent na fakultetu za medije i komunikacije Dragan Pavlović.

Todorović je student mastera fotografije na fakultetu za Medije i komunikacije. Posle nekoliko grupnih izložbi, ovo mu je prvo samostalno izlaganje.

Izložba u KCB će biti otvorena do 12. avgusta a za vreme Nišvila biće postavljena u Galeriji Art 55 u Nišu.

Na Platou ispred KCB-a nakon otvaranja izložbe nastupiće niški rythm & blues sastav "The Jam Station", jedan od učesnika jubilarnog Nišvila. Mnogočlana postava sa juga Srbije na atraktivan način, pravim zvučnim bogatstvom, spaja bluz i džez standarde u pitku formu, prilagođenu nastupima na ulicama i trgovima, istaknuto je u najavi.

 


#   izložba   Nišvil   džez   Nada Pavlović   The Jam Station   Dragan Pavlović
@nisville @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima