Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izložba, Savremeno rezbarenje i skulptura u drvetu

rssBookmark and Share

Niš 13.12.2023. Južna Srbija Info

Stvaralačka grupa Arena ART Wood, Centar za podršku i razvoj primenjenih umetnosti Nacionalne umetničke akademije u Sofiji. Četvrtak, 14. decembar 2023. u 19 sati Galerija Niškog kulturnog centra.

Izložba, Savremeno rezbarenje i skulptura u drvetu

Na izložbi  će biti predstavljeni autori iz oblasti duboreza i skulpture u drvetu, koji su diplomirali na Akademiji likovnih umetnosti – odsek duborez. Biće predstavljeni radovi koji odražavaju savremene poglede i koncepte. 
Osnovni objedinjujući i dominantni faktor je drvo kao materijal kroz koji autori izražavaju svoje ideje. Vodeći trend je kombinovanje drveta sa drugim materijalima, kao što su kamen i metal. Prikazane su različite tehnike obrade, traženje različitih struktura i patina koje obogaćuju i daju lepotu plastici. Eksperimentisanje i traganje za novim sredstvima izražavanja je osnovna pokretačka snaga kroz koju autori pokazuju domišljatost i individualni stil.

Inicijativa za stvaranje stvaralačke grupe  Arena ART Wood je pokrenuta od strane docenta Roberta Caneva-zamenika rektora i profesora na katedri duborez na Nacionalnoj umetničkoj akademiji u Sofiji i Antona Georgieva-doktoranta na katedri duborez, kuratora izložbe. Stvaralački tim grupe sastavljen je od umetnika koji su završili Akademiju na katedri duborez:
 Robert Canev
 Jordan Jordanov
 Anton Georgiev
 Roman Sinapov
 Marijana Maneva
 Ilija Vladimirov
 Aleksandrina Ivanova
 Petar Mihajlov
 Desislava Latinova
 Cvetina Geneva

Izložba je deo aktivnosti Centra za podršku i razvoj primenjenih umetnosti Nacionalne umetničke akademije u Sofiji.


#   Niš   izložba   drvo   Niški kulturni centar   Galerija NKC   skulpture
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima