Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Karanović: Niška publika je oduvek imala poseban odnos prema glumcima, radila sam najbolje što sam mogla

rssBookmark and Share

Niš 26.08.2023. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Iako je tokom dolaska u Niš glumica Mirjana Karanović imala manji saobraćajni udes na auto-putu Beograd-Niš, poznata glumica i dobitnik nagrade za životno delo "Pavle Vuisić", stigla je na vreme u festivalski centar 58. Filmskih susreta i razgovarala sa brojnim novinarima..

Foto: Njegoš Popović
Foto: Njegoš Popović

Nagradu "Pavle Vuisić", koju će poznata glumica primiti večeras na Letnjoj pozornici, smatra vrhuncom svoje karijere, ona dodaje da će raditi i dalje, ali kako ističe, "volela bih da me više ne uzimaju u obzir za nagrade jer jednostavno, uradila sam sve što sam mogla i dokazala da držim do kvaliteta".

Ona dodaje, "da sumnja kako bi Pavle Vuisić bi srećan što jedno priznanje nosi njegovo ime, ali baš zbog te njegove osobine, da ne bude poznat, nagrada ima još veću težinu", didaje Mirjana Karanović.

Poznata pozorišna i filmsa glumica sa karijerom od 44 godine, osvrnula se i na odnos prema ženama u našem društvu i kazala kako bi volella da se taj odnos promeni i osnaži sve žene, pa i njene koleginice glumice.

"Živimo u stresnom vremenu, čini mi se da je klultura skrajnuta. Hiper produkcija tv serija, ne znači i kvalitet", kazala je Karanović, odgovarajući na pitanje novinara, da li je zbog svog otvorenog stava o stanju u društvu imala probleme.

Karanović je do sada na Filmskim susretima u Nišu osvojila dve gran-pri nagrade, prvu za ulogu Petrije u filmu „Petrijin venac“, a drugu za ulogu Sene u filmu „Otac na službenom putu“.

Nakon svečanog otvaranja, večeras će biti prikazana dva filmska ostvarenja, "Trag divljači" i "Ko živ, ko mrtav".

Projekcije počinju od 20.30 časova.

TRAG DIVLjAČI (105')

Režija: Nenad Pavlović

Uloge: Radivoje Bukvić, Predrag Miki Manojlović, Nada Šargin, Miloš Timotijević, Dragan Bjelogrlić, Milena Pavlović, Jovo Maksić, Petar Zekavica, Mirko Vlahović, Filip Šovagović, Boris Milivojević

KO ŽIV, KO MRTAV (80')

Režija: Rade Ćosić

Uloge: Rade Ćosić, Stefan Jevtović, Milan Vasić, Ljubomir Bandović, Dragana Mićalović, Bane Zeremski, Petar Zekavica, Tijana Pečenčić, Miloš Đorđević, Teodora Bjelica

 


#   Niš   Filmski susreti   Milena Pavlović   Nenad Pavlović   nagrada Pavle Vuisić   Mirjana Karanović   filmski susreti 23
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima