Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kendi Dalfer na Nišvilu 2017

rssBookmark and Share

21.11.2016. Južna Srbija Info

Kendi Dalfer je tokom poslednje dve decenije u svetskim razmerama sigurno najistaknutiji instrumentalista lepšeg pola u domenu fank muzike i smut džeza, ali i potvrda da izuzetno atraktivan izgled itekako ide zajedno sa vrhunskim talentom i kreativnošću.

Kendi Dalfer na Nišvilu 2017

Čuvena holandska saksofonistkinja Kendi Dalfer nastupiti će po drugi put na niškom džez festivalu, na zatvaranju, 13. avgusta.

Nišvile je, inače, uputio predlog Skupštini grada Niša da na nekoj od narednih sednica dodeli Kendi Dalfer status počasne građanke grada Niša a zbog njenog  doprinosa promociji Nišvila i Grada Niša – pre svega u svojoj rodnoj Holandiji.

Kendi je, prema rečima direktora Nišvila Ivana Blagojevića, u svojim mnogim medijskim nastupima promovisala jedinstvenost Nišvile džez festivala, koji je ove godine uticajni britanski “Gardijan” svrstao u Top 10 evropskih džez festivala. Posebno je naglašavala atmosferu festivala, jedinstvenu publiku i gostoljubivost građana Niša.

Direktor festivala kaže da se nada da će Skupština Grada Niša doneti  pozitivnu odluku i da će titula počasnog građanina Niša Kendi Dalfer biti uručena 13. avgusta na zatvaranju Nišvila.

Takođe, dodaje Blagojević, već su počeli i dogovori da za ovaj specijalni nastup u Nišu Kendi dovede i specijalnog gosta, odnosno nekog od poznatih muzičara sa kojim je sarađivala tokom izuzetno bogate karijere. 


#   Nišvil   džez   Kendi Dalfer   Skupština grada Niša   Skupština grada   džez festival
@nisville @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima