Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kuršumlijski srednjoškolci na Međunarodnom pozorišnom festivalu FETLIF (FETLYF) u Francuskoj

rssBookmark and Share

Kuršumlija 08.04.2018. Južna Srbija Info

Na 15. Međunarodnom pozorišnom festivalu za frankofone srednjoškolce FETLIF (FETLYF), koji se održava u gradu Sen Malo (Saint Malo) na severozapadu Francuske, našu opštinu predstavili su učenici Gimnazije iz Kuršumlije: Jana Miladinović, Jelena Jovanović, Milica Deljanin, Sava Milojević, Veljko Avramović i Damjan Aleksić, sa predavačima, Milenom Vukajlović, profesorom likovnog vaspitanja i Majom Mitrović, profesorom francuskog jezika i književnosti.

Kuršumlijski srednjoškolci na Međunarodnom pozorišnom festivalu FETLIF (FETLYF) u Francuskoj

Učenici su bili smešteni u francuskim porodicama, pa su tako imali mogućnosti da poboljšaju svoje znanje francuskog jezika, ali i da svojim domaćinima predstave našu zemlju i budu ambasadori Srbije, predstavljajući je na najbolji mogući način, kroz kulturu.

Učenici Gimnazije na Festivalu za frankofone srednjoškolce igrali su predstavu koja je adaptacija dela Kir Janja pisca Jovana Sterije Popovića.

„Pored igranja predstave, imali smo i mnogobrojne skupove, izlete, koktele i slično, a jedan od lepih događaja je i tradicionalno veče gde su učenici i gosti iz celog sveta imali priliku da nauče mnogo o Srbiji, Kuršumliji, našoj tradiciji, baštini, prirodnim bogatstvima.

Naš odlazak na festival je realizovan zahvaljujući AD Planinka, Turističkoj organizaciji Opštine Kuršumlija, predsedniku Opštine Kuršumlija, gospodinu Radoljubu Vidiću na čemu smo njemu lično, kao i čelnim ljudima iz Kuršumlije beskrajno zahvalni“ – istakla je Maja Mitrović, profesor francuskog jezika i književnosti.


#   Kuršumlija   pozorište   učenici   Gimnazija u Kuršumliji   FETLIF Francuska
@GKursumlija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima