Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ljubica Arsić dobitnik nagrade „Stevan Sremac“

rssBookmark and Share

Niš 14.11.2016.

Tradicionalna nagrada „Stevan Sremac“ za najbolje književno delo u prozi, koju dodeljuje Grad Niš, pripala je književnici Ljubici Arsić iz Beograda za roman „Rajska vrata“

Foto: biblioteke
Foto: biblioteke

Delo „Rajska vrata“ je po mišljenju žirija kojim je predsedavao književnik i književni kritičar Vasa Pavković, naše najbolje prozno delo u 2015.godini. „Nagradivši Ljubicu Arsić žiri je aktuelizovao i Sremčevu prozu, njenu veru u značaj i bit pripovedanja“, navedeno je u obrazloženju žirija u kome su se nalazili i Snežana Milosavljević Milić i Aleksandar Gatalica. Nagrađeni roman, navedeno je takođe u obrazloženju žirija, na lucidan, ženski delikatan način, predstavlja proteklo vreme iz perspektive tišeg, svakodnevnog življenja.

Primajući nagradu na svečanosti u Gradskoj kući, Ljubica Arsić je kazala da je Sremac uvek dobrodošao rođak koga ne možemo da zaboravimo. „Sremčeva privlačnost leži u osmehu i ozarenosti pred životom“, izjavila je Arsić.

Nagradu „Stevan Sremac“ Grad Niš i Niški kulturni centar dodelili su 13. put, a nagradu je književnici uručila članica Gradskog veća Jelena Mitrovski.

Ova profesorka Srpskog jezika i književnosti u Muzičkoj školi Mokranjac iza sebe ima više od 10 knjiga, priča i romana. Za svoja dela nagrađivana je šest puta, a za roman „Rajska vrata“ bila je u užem izboru za prestižnu „Ninovu nagradu“ za 2015.godinu.


#   Niš   Stevan Sremac   književnost   Niški kulturni centar   Stevan Sremac nagrada   Ljubica Arsić   Jelena Mitrovski
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima