Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mesec jubileja: Održana promocija monografije "Saborna crkva u Nišu"

rssBookmark and Share

03.11.2019. Z.S. Južna Srbija Info

Tokom meseca jubileja, u organizaciji uprave Sabornog hrama u Nišu, sinoć je u Svetosavskom domu održana promocija monografije "Saborna crkva u Nišu" istoričara Miše Rakocije.

Mesec jubileja: Održana promocija monografije "Saborna crkva u Nišu"

Monografija je izašla povodom velikog jubileja 200 godina Malog Sabornog hrama.

O istorijskom i duhovnom značaju niškog Sabornog hrama, govorili su Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški G. G. Arsenije, dr Miljana Matić, istoričar umetnosti, kao i autor monografije dr Miša Rakocija.

Moderator večeri bio je protojerej-stavrofor Branislav Cincarević.

Promociji su prisustvovali gradonačelnik Niša Darko Bulatović, predsednik Gradske opštine Crveni Krst, rektor Bogoslovije Svetog Kirila i Metodija u Nišu, protojerej-stavrofor Milutin Timotijević, sveštestvo Eparhije niške.

Događaj je uveličao Dečji hor i nastup Kamernog ansambla Crkveno-pevačke družine "Branko" iz Niša, kao nova sekcija družine, formirana pre samo deset dana.

Promocijom u Svetosavskom domu, nakon učešća na beogradskom Sajmu knjiga, počelo je obeležavanje velikog jubileja 200 godina Malog sabornog hrama u Nišu, koje će se 10. novembra nastaviti osveštenjem Hrama Svetih Arhangela i centralnom manifestacijom sa Svečanom akademijom i Liturgijom 16. i 17. novembra, kada se očekuje dolazak Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Irineja i deset episkopa SPC i sestrinskih crkava.


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima