Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Najsavremenije u Srbiji: Sutra se otvara renovirano pozorište "Bora Stanković" u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 20.10.2019. Južna Srbija Info

Povodom otvaranja obnovljene zgrade Pozorišta "Bora Stanković” u Vranju, koje je zakazano za ponedeljak 21. oktobar, na velikoj sceni danas je održana konferencija za novinare, na kojoj je govorio gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Najsavremenije  u Srbiji: Sutra se otvara renovirano pozorište "Bora Stanković" u Vranju

"Povratak glumaca vranjskog ansambla u potpuno obnovljenu zgradu Pozorišta "Bora Stanković”, bez sumnje je najvažniji događaj za sve Vranjance, ali i građane celog juga Srbije. Na ovaj dan čekali smo punih sedam godina, i zahvaljujući Vladi Republike Srbije, lokalnoj samoupravi i brojnim donatorima, Vranje je dobilo najsavremeniju zgradu pozorišta. Uloženo je oko 368 miliona dinara i ovaj objekat imaće multifunkcionalnu ulogu”, rekao je gradonačelnik Milenković, dodajući da će Vranjanci nakon 30 godina dobiti i bioskop.

"Otvaranjem odajemo počast najpoznatijem Vranjancu Borisavu Stankoviću, čije ime nosi pozorište. Prvi put vranjanska publika videće dramu ,,Koštana”, u formi opere u režiji priznatog Vranjanca Juga Radivojevića , a ovdašnji ansambl koji je predano radio i osvajao nagrade u vreme obnove zgrade, izvešće "Nečistu krv”. Obećanje da će 39. ,,Borini pozorišni dani” biti održani u obnovljenoj zgradi smo ispunili, a zasluga pripada državnom vrhu, lokalnoj samoupravi, kompanijama i pojedincima, koji su dali veliki doprinos da Vranje dobije ovako velelepan objekat”, istakao je gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

Na konferenciji za novinare je govorila i Zorica Jović, gradska većnica za kulturu rekavši da su kultura i kreativnost identifikovani kao strateška područja razvoja Vranja. 

"Pozorište će biti centar kulturnih dešavanja, mesto za inspiraciju i stvaranje inovativnih umetničkih sadržaja. Zbog toga je veoma važno što će ovaj objekat opet zaživeti u punom sjaju i kapacitetu”, rekla je ona naglasivši da ova dvorana ima potencijal da bude regionalni kulturni centar.

Govorio je i direktor Pozorišta Nenad Jović, koji se fokusirao na predstojeće 39. ,,Borine pozorišne dane", zahvalivši se svima na podršci u proteklih sedam godina, kada je ansambl radio u krajnje neprimerenim uslovima. Umetnički direktor Bojan Jovanović  istakao je da nova zgrada ima veliki značaj ne samo u tehnološkom, već i psihološkom smislu. On je izjavio i da će u novoj pozorišnoj sezoni biti pripremljeno pet predstava. 


#   Vranje   Slobodan Milenković   Bojan Jovanović   Pozorište Bora Stanković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima