Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nišfilm vlasništvo grada

rssBookmark and Share

18.03.2011. Izvor: Pravda

Po­sle vi­še­go­di­šnjih gu­bi­ta­ka i blo­ki­ra­nih ra­ču­na, afe­ra oko po­slov­nih ugo­vo­ra i ogrom­nih du­go­va ko­je je Grad pla­tio, Vla­da Sr­bi­je je pro­šle ne­de­lje do­ne­la od­lu­ku da pre­o­sta­la imo­vi­na ne­ka­da­šnjeg jav­nog pred­u­ze­ća „Niš­film“, ko­je već dve go­di­ne ne oba­vlja svo­ju de­lat­nost, pri­pad­ne Gra­du. Tu imo­vi­nu či­ne re­no­vi­ra­ni bi­o­skop „Vi­lin grad“ u Obre­no­vi­će­voj uli­ci, ko­ji ni­je ra­dio, i Let­nje po­zor­ni­ce u Tvr­đa­vi i Ni­škoj Ba­nji.

Nišfilm vlasništvo grada
Pred­sed­nik Uprav­nog od­bo­ra ovog pred­u­ze­ća Pre­drag Bla­go­je­vić pod­neo je kri­vič­nu pri­ja­vu pro­tiv biv­šeg di­rek­to­ra Zo­ra­na Spa­si­ća. Kri­vič­ne pri­ja­ve pro­tiv Spa­si­ća i nje­go­vih sa­rad­ni­ka pod­ne­la je i An­ket­na ko­mi­si­ja grad­ske skup­šti­ne, ko­ja je po­ku­ša­la da raz­mr­si ra­ču­ne u ovom pred­u­ze­ću.

– Pred­lo­žio sam da se imo­vi­na „Niš­fil­ma“ pre­ne­se na Grad, a da ova fir­ma kao grad­sko bu­re bez dna ko­nač­no ode u ste­čaj. Di­rek­tor Spa­sić ni­ka­da ni­je mo­gao da mi pre­do­či ko­nač­ni spi­sak po­ve­ri­la­ca i du­go­va, stal­no su se ja­vlja­li no­vi po­ve­ri­o­ci. Oči­gled­no je da u pred­u­ze­ću go­di­na­ma ni­je bi­lo kon­tro­le i od­go­vor­nog po­slo­va­nja, pa je za­to bi­lo va­žno za­šti­ti­ti pre­o­sta­lu imo­vi­nu – iz­ja­vio je pred­sed­nik UO Pre­drag Bla­go­je­vić.

Pred­sed­ni­ca An­ket­ne ko­mi­si­je Ta­nja Po­po­vić ka­že da ni­su mo­gli da ra­sve­tle sve de­ta­lje o po­slo­va­nju, zbog ne­a­žur­ne do­ku­men­ta­ci­je i či­nje­ni­ce da pred­u­ze­će ni­je ni ima­lo li­ce od­go­vor­no za ra­ču­no­vod­stve­ne po­slo­ve, već im je to ra­di­la ne­ka pri­vat­na agen­ci­ja.

– Zbog ne­do­stat­ka do­ku­men­ta­ci­je, ni Grad­ska bu­xet­ska in­spek­ci­ja ni­je mo­gla da sa­gle­da po­slo­va­nje u ce­li­ni. Zbog to­ga smo pod­ne­li kri­vič­ne pri­ja­ve pro­tiv biv­šeg ru­ko­vod­stva, pa oče­ku­jem da će sa­da po­li­ci­ja ra­sve­tli­ti sve što se u ovom pred­u­ze­ću go­di­na­ma de­ša­va­lo – ka­že Ta­nja Po­po­vić.

O ka­kvim se sve ugo­vo­ri­ma i mal­ver­za­ci­ja­ma ra­di­lo, go­vo­ri i slu­čaj du­ga pre­ma be­o­grad­skoj pro­du­cent­skoj ku­ći „Ga­ma“ za iz­najm­lji­va­nje opre­me, ko­ji im na­vod­no ni­ka­da ni­je vra­ćen. Dug je iz­no­sio 1.790.000 di­na­ra, a na­ra­stao je uz ka­ma­te i sud­ske tro­ško­ve na 80 mi­li­o­na di­na­ra. Za­po­sle­ni­ma je is­pla­će­no 36 mi­li­o­na na ime za­o­sta­lih za­ra­da, a ra­znim do­ba­vlja­či­ma de­vet mi­li­o­na di­na­ra.

– Za­to smo is­ko­ri­sti­li pra­vo da pre­u­zme­mo imo­vi­nu i pre­sta­ne­mo sa da­ljim pla­ća­njem du­go­va, što će bi­ti i od­lu­ka ko­ja će se do­ne­ti na pr­voj na­red­noj sed­ni­ci grad­ske skup­šti­ne – re­kao je grad­ski već­nik Mi­o­drag Ra­do­vić.



#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima